Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruka župana

'Pozivam vodstvo HNS-a da nakon ovoga još čvršće stane uz Split!'

Grad Split čekao je na službenu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacija četiri godine, a u posljednjih 18 dobio ju je ukupno dvaput.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zato je kukasti križ na travnjaku poljudskog travnjaka snažan udarac, od kojeg se nije mogao sakriti ni gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

"Najstrože osuđujem vandalski čin koji se jučer dogodio na travnjaku Poljuda i bacio ružno svjetlo na važan sportski događaj. Iako sam siguran da se radi o pojedinačnom činu, oslikavanje nacističkog simbola pod kojim je učinjeno najveće zlo u ljudskoj povijesti, od bilo koga i pod bilo kakvim okolnostima, zahtijeva najstrožu osudu i sankcioniranje", rekao je Baldasar i nastavio:

"Ovim vandalskim činom je nanesena nemjerljiva šteta hrvatskom nogometu, Splitu i Hrvatskoj. Uvjeren sam da će policija i nadležne institucije brzo i efikasno utvrditi sve okolnosti i pronaći počinitelja. Nakon svih utvrđenih činjenica i vjerodostojnih informacija zatražit ću očitovanje organizatora i preuzimanje odgovornosti."

Župan splitsko dalmatinski Zlatko Ževrnja također se oglasio povodom incidenta i bez zadrške osudio počinitelje.

"Najoštrije osuđujem ovaj skandalozan čin koji je zasjenio svu ljepotu nogometa. Ovakav sramotan potez pojedinca ili skupine šteti prije svega Splitu, a u osnovi i cijeloj Republici Hrvatskoj, te nas stavlja na stup srama naspram ostalih civiliziranih i uljuđenih naroda. Počinitelji ovakvog nedjela, vjerojatno su se vodili razmišljanjem, kako nakon ovakvog, bezobzirnog čina, hrvatska reprezentacija više neće zaigrati u Splitu", kazao je Ževrnja i dodao:

"Stoga pozivam vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza, da još čvršće stanemo uz Split, kao domaćina utakmica koje su pred nama, i ne dopustimo da namjera počinitelja uspije. Split je hrvatski grad i svaka hrvatska reprezentacija je dobrodošla. Inzistiram da državne institucije žurno reagiraju i pronađu počinitelje, jer za ovaj i ovakav čin brutalnosti i iživljavanja na Republici Hrvatskoj nema nikakvog opravdanja i izgovora."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider