Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi favorit Advocaat

Poyet dobio otkaz, Sunderland traži novog trenera

Čelništvo engleskog premijerligaša Sunderlanda otpustilo je trenera Gusa Poyeta zbog niza loših rezultata, a kao glavni kandidat za njegova nasljednika spominje se Nizozemac Dick Advocaat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Sunderland doživio težak domaći poraz od Aston Ville (0-4) i našao se na 17. mjestu Premier lige, samo jedan bod iznad zone ispadanja, čelnici kluba odlučili su u ponedjeljak rastati se s menadžerom Gusom Poyetom koji je prošle godine na čudesan način uspio sačuvati poziciju u elitnom razredu engleskog nogometa.

No, jedna pobjeda u posljednjih 12 prvenstvenih utakmica, neuvjerljive predstave i uvjerljivi porazi poput potopa u Southamptonu (0-8), izbrisali su iz sjećanja uprave i navijača sve prošle zasluge urugvajskog stručnjaka kojem je u ponedjeljak uručen otkaz nakon što se na klupi Sunderlanda zadržao jednu i pol sezonu.

"Želio bih se zahvaliti Gusu za sva postignuća, pogotovo za prošlogodišnji veliki bijeg i plasman u finale Kupa, čega će se navijači Sunderlanda dugo sjećati. Nažalost, nismo napravili korak prema naprijed kojem smo se nadali u ovoj sezoni i opet se nalazimo u borbi na krivoj strani ljestvice. Zato smo donijeli odluku da nam je potrebna promjena", stoji izjavi predsjednika Sunderlanda Ellisa Shorta koja je objavljena na klupskom internetskom portalu.

Poyet je prošle godine spasio Sunderland od ispadanja tako što je u posljednjih pet kola ostvario četiri pobjede, pobjegao s dna ljestvice i završio na 14. mjestu. Uz to, Sunderland je dogurao do finala Liga kupa u kojem je na Wembleyju poražen od Manchester Cityja s 1-3.

No, ove je sezone klub pod njegovim vodstvom ostvario tek četiri pobjede u dosadašnjih 29 kola i devet utakmice prije završetka prvenstva opet se našao u grčevitoj borbi za opstanak. Uz sve to, Poyet je svojim izjavama o "nerealnim očekivanjima", razbjesnio dio navijača koji su ga htjeli napasti po završetku domaćeg dvoboja s Aston Villom u kojem su gosti iz Birminghama slavili s 4-0.

Iako iz kluba još nisu objavili ime Poyetovog nasljednika, engleske su kladionice za favorita postavile Nizozemca Dicka Advocaata koji je posljednji posao imao prošle godine kao izbornik Srbije. No, na toj se poziciji uspio zadržati samo četiri utakmice, nakon čega je sporazumno raskinuo ugovor sa Srpskim nogometnim savezom.

Bude li angažiran, 67-godišnjem Advocaatu će to biti prvi angažman u engleskoj Premier ligi te drugi posao na Otoku, gdje je boravio u razdoblju od 1998. do 2002. kad je vodio Glasgow Rangerse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider