Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao dugogodišnji ugovor

Postaje li on novi vođa Liverpoola? 'Imat će ključnu ulogu u momčadi'

Zamjenik kapetana Liverpoola 24-godišnji engleski nogometni reprezentativac Jordan Henderson potpisao je u četvrtak novi dugogodišnji ugovor s klubom, objavljeno je na Liverpoolovom službenom internetskom portalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klub s Anfielda nije otkrio detalje ugovora, a britanski mediji špekuliraju da se Henderson obvezao na petogodišnju vjernost 'Redsima' uz tjednu plaću koja nije manja od 100.000 funti.

"Za mene je sjajna vijest što sam svoju budućnost vezao uz ovaj klub. Ovo je pravo vrijeme da se okrenemo budućnosti s obzirom veličinu ovog kluba i na to kakvu momčad, menadžera i navijače imamo. Doista vjerujem da u sljedećim godinama možemo biti konkurentni i početi osvajati trofeje", rekao je Henderson u izjavi za službeni internetski portala kluba (liverpoolfc.com) neposredno po potpisivanju ugovora.

Henderson je na Anfield stigao iz Sunderlanda u lipnju 2011. godine i dosada je odigrao 180 utakmica za Liverpool, a s obzirom na skori odlazak legende i sadašnjeg kapetana Stevena Gerrarda u LA Galaxy sljedeće sezone, 24-godišnji engleski reprezentativac programiran je za novog vođu momčadi. U toj ga ulozi vidi i menadžer Brendan Rodgers.

"To što je potpisao dugogodišnji ugovor samo pokazuje njegovu vjeru u ono što radimo. Imat će ključnu ulogu u napretku ove momčadi od koje očekujem da uspjesima začini napredak koji smo postigli. Veselim se budućnosti i uzbuđen sam zbog onoga što je ova skupina igrača sposobna ostvariti", izjavio je Rodgers koji je osim Hendersona uspio dugoročno za Liverpool vezati Philippea Coutinha i Daniela Sturridgea, a želja mu je to isto učiniti i s Raheemom Sterlingom, ali tek po završetku sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider