Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kao da je moje dijete"

Poseban ponos u Modrićevom Zadru: Luka je najveći promotor rodnog grada

Na Modrićevo povijesno postignuće u svijetu nogometa posebno su ponosni u njegovu rodnom Zadru. Najpoznatiji stanovnik Donatova grada sada je i njegov najveći svjetski promotor.

Modrić u osnovnoj školi (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U mirno zadarsko jutro nakon neprospavane pobjedničke noći u gradu Luke Modrića govorilo se samo o sjajnim vijestima iz Pariza.

"Velika stvar, zasluženo! Velik čovjek i opravdano", klicao je Edgard.

"Luku Modrića znam kao maloga klinca", ponosan je bio Nikola.

Je li Vam drago što je uspio?

"Kako ne, kao da je uspjelo moje dijete."

"Pokazujemo da mi kao jedna mala zemlja ipak vrijedimo puno više", istaknula je Danijela, a Stevo naglasio:

"Ovo je besplatna promocija i gradu Zadru i državi."

Upravo zato reprezentativci u hrvatskom nacionalnom turističkom spotu igraju važne uloge. Zadarska četvorka na čelu s Modrićem mamac je za turiste koji dolaze u Zadar.

"To je jedan benefit koji smo mi dobili, na svu sreću. I ja vjerujem da će se u budućnosti pokazati kao ispravan. Dakle, tek ćemo ubirati plodove svega toga", napominje Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadra.

Francuski novinar stigao u Zadar

Baš u zemlji u kojoj je Modrić podignuo Zlatnu loptu pobudilo se veliko zanimanje. Ovaj francuski novinar u Zadar je stigao istražiti Lukin fenomen.

"Posljednjih god ina pobjeđivali su Messi i Ronaldo i baš nije bilo zanimljivo. Ovo je godine itekako zanimljivo, a tu su i trojica Francuza koji su teoretski mogli dobiti nagradu", rekao je za Dnevnik Nove TV Fabrice David.

Svoju je životnu nagradu šestogodišnji Mark dobio u finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi. Upravo je on bio dječak koji je na teren izašao kao Modrićev pratitelj.

"Bio sam u Rusiji i Luku sam držao za ruku i bio sam najsretniji na svijetu", razdragano će Mark Jacob Marcikić.

Njegov otac Dejan se prisjetio:

"Taj trenutak, kada himna ide, kad ti vidiš sina svog, reprezentaciju vidiš, navijače naše, to je nešto, ja mislim, bili smo mi i na nekim drugim prvenstvima, ali ovo je vrh."

"Naizgled nježan i samozatajan dječak"

Upravo tako osvajanje prestižne nagrade doživljavaju i u Lukinoj osnovnoj školi, gdje svog najpoznatijeg učenika i najvećeg uzora - vjerno očekuju.

"Naizgled nježan i samozatajan dječak, s moćnim genima, ogromne snage, volje, izdržljivosti, jer da nije tako, on ne bi sinoć postao Zlatni Luka. Mi smo ponosni", zaključila je Jagoda Galić, ravnateljica OŠ Šime Budinića Zadar.

Kako i neće biti, kada je mali Luka iz 8.d dogurao do sportske povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider