Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Poruka iz Dinama: Hrvatskoj treba 'Liga 10', a ne 'Liga 16'

Direktor Dinama Damir Vrbanović priznao je da mu se ne sviđa projekt 'Liga 16' za sljedeću sezonu te da domaćem nogometu prijeti razvodnjavanje kao rezultat ove avanture.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U intervjuu za oficijelnu stranicu NK Dinama Vrbanović je bio vrlo kritičan prema novoj sezoni sa 16 klubova koja je pred nama.

'Liga 16 razvodnjava kvalitetu hrvatske lige, a infrastrukturno nije napravljen korak naprijed. Sportski avanturizam pojedinih klubova i sredina dovest će do kolapsa u funkcioniranju onih sredina i klubova koji nisu prepoznali novonastalu situaciju u gospodarstvu, a koja se neminovno širi i na sport. Gradove i županije u kojima nisu baš predviđeni postoci izdvajanja za sport čekaju dramatične promjene jer će nestati dosadašnji redovni izvori financiranja,' izjavio je Vrbanović te dodao:

'To će kratkoročno dovesti trećinu lige u velike financijske probleme, a dugoročno i do financijske blokade. Za Hrvatsku bi, prema broju stanovnika te kapitalu kojim se pomaže sportu, bilo realno da profesionalna liga ima najviše 12, optimalno 10 prvoligaša te isto toliko drugoligaških klubova koji bi mogli ispuniti uvjete za licenciranje i tako pridonijeti kvalitetnom pomaku u hrvatskoj nogometnoj stvarnosti.'

No, Dinamo će se morati prilagoditi novom sustavu natjecanju, po kojem su zapravo, zbog još veće slabosti lige, još veći favoriti za osvajanje naslova...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider