Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pao i rekord

VIDEO Bajka o kojoj će se pričati još godinama: Portland uzeo premijerni naslov

Momčad Portland Timbersa po prvi je put u povijesti osvojila naslov prvaka elitne sjevernoameričke profesionalne nogometne lige (MLS), iako su je milimetri dijelili da se od nastupa u doigravanju oprosti još u listopadu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Portland Timbersa po prvi je put u povijesti osvojila naslov prvaka elitne sjevernoameričke profesionalne nogometne lige (MLS), nakon što je u velikom finalu odigranom u Columbusu s 2-1 svladala domaću momčad Crewa s 2-1.

Samo 27 sekundi trebalo je Portlandu za prvi pogodak na utakmici, kad je Argentinac Diego Valeri iskoristio veliku pogrešku domaćeg vratara Stevea Clarka, uklizao kako bi blokirao njegov pokušaj ispucavanja, a lopta se od njega odbila u mrežu. Bio je to najbrže postignuti pogodak u povijesti MLS-a.

Samo šest minuta poslije Rodney Wallace je pogotkom glavom udvostručio vodstvo Portlanda, a u 18. minuti je Kei Kamara iz gužve u kaznenom prostoru smanjio zaostatak Columbus Crewa. No, pokazalo se da je to bio i posljednji pogodak u finalu, pa je pobjednički pehar završio u rukama nogometaša Portlanda.

Portland je na putu do velikog finala u dvije utakmice završnice u Zapadnoj konferenciji izbacio Dallas ukupnim rezultatom 5-3, dok je u finalu Istočne konferencije Columbus s ukupnih 2-1 bio bolji od NY Red Bullsa.

Portlandu, koji je najnogometniji grad u SAD-u, je ovo bio prvi nastup u finalu MLS-a, dok je Columbus ostao na jednom naslovu osvojenom 2008. godine.

Podsjetimo, krajem listopada Portland je prošao u polufinale Zapadne konferencije nakon što je u najdužoj seriji jedanaesteraca u povijesti MLS lige izbacio Kanasas City. Izvedena su 22 penala, tijekom kojih je Portland preživio udarac za pobjedu koji je odsjeo na dvije vratnice!

Prilikom produžetaka Kansas je čak i poveo, no Portland se i iz te situacije uspio izvući. Jedino je logično bilo da u konačnici neuništivi Timbersi 'pokupe' prvu trofejnu 'kantu' i stave je u svoje vitrine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider