Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drama nad dramama

VIDEO Kao na filmu: Ludnica u Americi nakon najduže serije penala u povijesti!

Portland je jedan od onih gradova u SAD-u koji su ludi za nogometom, a ono što su tamošnji navijači doživjeli protiv Sportinga pamtit će se godinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U američkoj MLS profesionalnoj nogometnoj ligi, inače u prosjeku po utakmicama sedmoj najgledanijoj ligi na svijetu, ne nedostaje drame i uzbuđenja. Play-off je počeo ludo. Dva nogometom zaluđena grada na sjeverozapadu SAD-a, Seattle i Portland prošli su u polufinale zapadne konferencije. I to kako, izbacivši dva kluba koja su uzela četiri posljednja naslova prvaka.

Prvo su Seattle Soundersi u kišnom Seattleu s 3:2 pobijedili i izbacili aktualnog prvaka Los Angeles Galaxy, klub Stevena Gerrarda koji ima tri naslova u posljednje četiri sezone. U četvrtfinalu konferencija igra se samo jedna utakmica (kasnije dvije), a pobjedničkim golom domaći su nogometaši bacili u trans najbrojniju publiku u cijeloj ligi. Seattle u prosjeku gleda čak 44 tisuće navijača!

Sinoć je pak u obližnjem Portlandu (veliki rivali sa Seattleom koji uključuju i brojna gostovanja) viđena nevjerojatna drama. Domaći Soundersi izborili su polufinale Zapada nakon boljeg izvođenja 11-eraca protiv Sportinga iz Kansas Cityja.

Portland je vodio do tri minute prije kraja kada Sporting postiže gol za produžetke. Tamo su pak gosti iz Kansasa poveli golčinom Mađara Kriztiana Nemetha, ali je na 2:2 izjednačio Argentinac Maximiliano Urruti. I onda se dogodila, kako će je nazvati američki mediji, najveća serija penala u povijesti, naravno govore o SAD-u.

Izvedena su čak 22 penala (!), a Portland je slavio sa 7:6. Bila je to neviđena drama u kojoj su domaći navijači proživjeli stvarno svašta. Sporting je bio na rubu prolaza kada je Saad Abdul-Salaam pucao, pogodio lijevu vratnicu, a lopta se po crti odbila u desnu vratnicu i - nije ušla u gol. Heroj domaćih postao je vratar Adam Kwarasey koji je realizirao penal i na kraju obranio svom kolegi za opće ludilo na stadionu.

U polufinalu Zapadne konferencije Portland će igrati s kanadskim Vancouver Whitecapsima koji su mjesto u polufinalu izborili drugim mjestom u regularnom dijelu sezone, dok će Seattle igrati s Dallasom, prvom momčadi Zapada.

Na Istoku je Montreal, u kojem igra Didier Drogba, s 3:0 u kanadskom obračunu izbacio Toronto i polufinalu ga čeka Columbus, dok prva momčad regularnog dijela – New York Red Bulls igra protiv D.C. Uniteda koji je izbacio New England.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider