Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Blijedi li veliki as?

Poražavajući podatak za zvijezdu Barce: Iniesta više nije onaj stari

U nedjeljnom Clasicu fantastični veznjak nije napravio ništa posebno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andres Iniesta je u pobjedi Barcelone protiv Reala odigrao 80 minuta. Nije napravio ništa spektakularno, a pedantni statističari izvukli su nevjerojatan podatak.

Vjerovali ili ne, punih godinu dana Iniesta u španjolskom prvenstvu nije zabio niti asistirao za pogodak!

U ovoj sezoni Primere Iniesta je upisao 17 nastupa (14 u prvom sastavu) odigravši ukupno 1.173 minute, ali je nastavio u ritmu u kojem je stao lanjskog proljeća. Ukupno je prošle sezone u 35 nastupa postigao tri ligaška gola i imao devet asistencija, ali ništa od toga nije napravio nakon ožujka.

Nije Iniesta nikad bio zadužen za golove, ali od čovjeka koji je godinama hranio loptama Messija i ostale suigrače u napadu definitivno se očekuje više, tim više što je Iniesta (u svibnju slavi 31. rođendan) daleko od veteranskih godina, za razliku od Xavija koji je ovog siječnja ušao u 36. i više nije u stanju izdržati 90 minuta na najvišoj razini.

Barcelonu u iduća dva mjeseca čeka još 10 utakmica Primere, finale Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa i najmanje dva ogleda u Ligi prvaka (u četvrtfinalu igraju protiv PSG-a). Tko zna, možda je Iniesta svu 'municiju' sačuvao za kraj sezone...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider