Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vatreni opet u akciji

Čačić objavio popis za Tursku: Pozvao i Dejana Lovrena!

Hrvatska nogometna reprezentacija počinje s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijske igre u Riju malo su pomogle da se stišaju reakcije s Eura završenog prije mjesec dana. No, odmora previše nema jer hrvatska reprezentacija ulazi u nove bitke, ovaj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. koje će se održati u Rusiji.

Reprezentacija će se okupiti 29. kolovoza u podne u hotelu As u Zagrebu, gdje će se pripremati za susret s Turskom koji se igra na stadionu Maksimir 5. rujna u 20.45 sati.

"Priželjkujem da u ovom razdoblju svi igrači ostanu zdravi i uđu u natjecateljski ritam, kako bi Tursku dočekali u što je moguće boljoj formi imajući u vidu ranu fazu nogometne sezone. Protivnik nam je dobro poznat, Turska također želi u Rusiju, a imamo i hendikep igranja pred praznim stadionom. No, svjesni smo svoje snage, želimo nastaviti s dobrim predstavama koje smo pokazali na Euru i vjerujemo u pobjednički start koji bi nam dao vjetar u leđa na početku kvalifikacijskog puta prema Rusiji", izjavio je izbornik Ante Čačić.

Pozvani Lovren i Pivarić

Ono što najviše upada u oko u Čačićevom popisu je poziv Dejanu Lovrenu kojeg nije vodio u Francusku zbog međusobne svađe.

Osim Lovrena, na popis reprezentativaca ponovno se našao i lijevi bočni zagrebačkog Dinama Josip Pivarić, koji bi zasigurno nastupio na Euru da tijekom priprema za proljetni dio sezone nije zadobio tešku ozljedu križnih ligamenata koljena. Lovren i Pivarić su na popisu 23 igrača zamijenili Gordona Schildenfelda (Dinamo Zagreb) i Duju Ćaleta-Cara (Salzburg).

Hrvatska je Tursku pobijedila na otvaranju Eura pogotkom Luke Modrića i sigurno je da će momčad Fatiha Terima tražiti priliku za svojevrsnu osvetu. U korist im ide i što će se utakmica, zbog kazne FIFA-e (vikanje 'Za dom spremni'), igrati pred praznim tribinama.

Osim Turske, suparnici Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2018. bit će Kosovo, Finska, Island i Ukrajina. Izravno će se na završni turnir u Rusiji plasirati samo prvoplasirana reprezentacija u skupini, dok će osam najboljih drugoplasiranih iz devet skupina, igrati za još četiri preostala mjesta u doigravanju koje je na rasporedu u studenom 2017. godine.

Popis A reprezentativaca za susret s Turskom:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Lazio)

Braniči: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinić (Napoli), Josip Pivarić (Dinamo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Dinamo), Ante Ćorić (Dinamo)

Napadači: Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Sporting Gijon), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider