Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City pao u grotlu Anfielda

Ponavlja li se povijest? Bajka Liverpoola točno 13 godina od "onog" uragana

Gromovitim prvim poluvremenom Redsi su stigli nadomak plasmana u polufinale Lige prvaka.

Zlatan Ibrahimović i Jamie Carragher (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liverpool je na pragu polufinala Lige prvaka nakon što je protiv Manchester Cityja kapitalnu prednost stvorio u prvom poluvremenu, postigavši tri pogotka u razmaku od 12. do 31. minute.

Takvo briljantno izdanje igrača koje vodi Jurgen Klopp podsjetilo nas je na ono što se dogodilo prije točno 13 godina, u istom ovom natjecanju, u istoj fazi natjecanja, na istom stadionu.

Tada je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, Liverpoolu na Anfield stigao Juventus, također u ulozi blagog favorita kao što je to uoči ove srijede bio slučaj s Manchester Cityjem.

Stara dama predvođena paklenim napadačkim tandemom (Alessandrom Del Pierom i Zlatanom Ibrahimovićem) te s još nekoliko svjetskih klasa u momčadi (Pavelom Nedvedom, Gianluigijem Buffonom, Lilianom Thuramom...) stigla je u goste srčanoj momčadi koju je vodio Rafael Benitez.

Kad je (nakon zajedničkog odavanja počasti žrtvama tragedije na Heyselu) lopta krenula s centra, krenuo je i uragan Engleza. Igrali su kao u transu, sijevalo je prema Buffonu sa svih strana. U 10. minuti Sami Hyppia zabio je nakon kornera, a u 25. je Luis Garcia postigao briljantan zgoditak ljevicom iz voleja s više od 20 metara.

Potpuno dominantan bio je Liverpool i na odmor je zaslužio otići i s više od ta dva pogotka prednosti.

U nastavku se priča potpuno okrenula, a Juventus je u 63. minuti uspio smanjiti (strijelac Cannavaro) i izboriti povoljan rezultat za uzvrat.

Ali u Torinu golova nije bilo, Liverpool je prošao u polufinale, a kasnije i u ono mitsko finale u Istanbulu gdje je osvojio Ligu prvaka nakon što je na poluvremenu gubio 3:0 od Milana...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider