Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva finta Brazilca

Neymar izluđuje suigrače: Pogledajte što je sad napravio i "zapalio" internet

Poznata je stvar da Neymar ima širok repertoar finti i trikova. Sklon ih je izvoditi i na natjecateljskim utakmicama, a kamoli na treninzima.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Potez 2018. Tako je PSG na svojim medijskima kanalima titulirao dribling koji je Neymar izveo na treningu pariškog kluba i odmah objavio na društvenim mrežama. Neymar je posramio suigrača gurnuvši mu doista efektno loptu kroz noge. Trznuo je desno lijevom preko lopte, a onda je desnom petom provukao kroz noge nesretnom čuvaru i nastavio prodor.

Real sprema revoluciju: Evo tko su glavne mete! 600 mil. eura na dva igrača!

Poznata je stvar da drski Brazilac ima širok repertoar finti i trikova. Sklon ih je izvoditi i na natjecateljskim utakmicama, a kamoli na treninzima koji se očito snimaju s nekoliko kamera, a neke od njih prate samo najveću zvijezdu PSG-a. Snimanje treninga služi trenerima i igračima za analiziranje i ispravljanje pogrešaka, ali očito se koristi i u marketinške svrhe za promociju igrača i kluba.

Jer videozapisi kao ovaj s Neymarom bilježe milijune pregleda i donose financijsku korist izravno i neizravno kako nogometašu tako i klubu. Naravno, za razliku od utakmice, gdje svi kada mu finta ne uspije i igrač riskira da se propisno osramoti, s treninga se objavljuju samo uspjeli driblinzi i potezi.

Treninzi velikih klubova znaju biti zanimljiviji nego utakmice. U opuštenoj atmosferi veliki igrači imaju priliku pokazati svu raskoš svojeg talenta. Šteta što se igrači iz nekih prošlih vremena nisu snimali na treninzima kao što je to danas. Nekad to nije bilo uobičajna praksa, a nije bilo ni modernih tehnologija. Šteta. 

U novinarskoj karijeri imali smo sreću prisustvovati brojnim treninzima velikih klubova i reprezentacija; gledali smo treninge Reala, Barcelone, Bayerna, brazilske, njemačke, argentinske reprezentacije i ostalih velikih momčadi i uživali. Dugo će se, primjerice, pamtiti trening Brazila na Poljudu kada je i ondašnji vratar Selecaa Dida radio čudesa s loptom, a možete zamisliti što su tek u stanju napraviti Ronaldo, Ronaldinho ili Kaka.

O otme je nedavno ponešto rekao Ronaldo u razgovoru sa slavnim Zicom, na njegovu Youtube kanalu „Canal Zico 10“. Zico ga je upitao kako se osjećao kao član Realovih Galacticosa, a Ronaldo je odgovorio:

„Fantastično! Bilo je to nevjerojatno iskustvo. Jako dobro smo se zabavljali na terenu i izvan njega. Posebice je bilo zabavno na treninzima, tek tu ste mogli vidjeti u punom izričaju svu eleganciju jednog Zinedinea Zidanea. Kada ste relaksirani i neopterećeni rezultatom, svakako možete pokazati više spektakla nego na utakmici koja sa sobom nosi puno veće obveze i shodno tome opterećenje“, kaže Fenomen svjetskog nogometa, koji je za mnoge ako ne najbolji, onda najspektakularniji nogometaš u posljednjih dvadesetak, pa i znatno više godina.

To što je on radio na utakmicama bilo je nevjerojatno, često golim okom teško vidljivo, tek u usporenim snimkama moglo se vidjeti kakve je poteze povlačio, a što li je tek radio na treninzima...

„Zašto mislim da je Ronaldo najveći nakon Pelea? Zato što sve što mi radimo u drugoj brzini, on radi u petoj. Nevjerojatna tehnika, moć i brzina u isto vrijeme“, jednom prilikom izjavio je Ronaldinho, a kad on to kaže, sve je jasno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider