Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U jednom svi se slažu

Pogledajte priču iz Münchena: Utakmica u drugom, a u prvom planu - Niko Kovač

Pola sata prije početka utakmice Bayern - Borussia Monchengladbach reporter Nove TV Stipe Antonijević je bio ispred Allianz Arene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Desecima tisuća simpatizera bavarskog diva gostovanje Borussije Monchengladbach (Bayern je pobijedio 5:1) ove subote je ipak bila sporedna tema. Na svakom koraku čulo se uglavnom isto ime - Niko Kovač.

"Bit će savršen trener nakon Heynckesa", optimistično je poručio jedan navijač Bayerna, a drugi se nadovezao:

"Mislim da Thomas Tuchel i ostali nisu bili pravo rješenje, Niko je pravi čovjek za Bayern."

"Slažem se s ostalim navijačima. I za mene je Niko bio prvi izbor", zaključio je treći fan Bayerna.

Samo za Dnevnik Nove TV pred kameru je stao i čovjek koji je praktički natjerao Bayern da već u petak službeno potvrdi Niku Kovača kao nasljednika Jupa Heynckessa. Christian Falk glavni je urednik nogometne redakcije Sport Bilda i prvi je u javnost pustio informaciju kako će Kovač sjesti na klupu bavarskog velikana.

"Kako smo to otkrili? Znate da je to tajna u novinarstvu", započeo je Falk.

"Prvo su imali namjeru objaviti vijest za otprilike dva tjedna, ali mi smo pitali klub znaju li štogod i nakon toga je Bayern bio u žurbi", otrio je Falk.

"I zato mislim da je Niko Kovač znao sve o tome ranije nego što je rekao, ali mislim da je odluku o preuzimanju Bayerna doista donio u četvrtak. Tako da je njegova priča malo istinita i malo neistinita."

Falk već godinama specijalizirano prati Bayern, pa je zanimljivo čuti što on očekuje od Kovačeva trogodišnjeg mandata.

"Svaki trener će biti pod pritiskom nakon Juppa Heynckesa. Čak je i Pep Guardiola to znao. Mislim da je prednost Nike Kovača ta što ima DNK Bayerna, tako da zna klub jako dobro. Mislim da se radi o novom i dobrom rješenju. Vidjet ćemo hoće li uspjeti."

Ni u centru Munchena danas nismo naletjeli na simpatizera Bayerna koji o Kovaču ima loše mišljenje.

Čak su i navijači iz Monchengladbaha uvjereni kako je bivši hrvatski izbornik pravo rješenje za klupu bavarskog giganta.

"Napravili su dobar potez s dovodenjem Nike Kovača, sigurno nisu pogriješili. On je jako dobar trener, pokazao je to i u Frankfurtu", rekao je Patrick, navijač Borussije Monchengladbach.

"Najvažnije je da osvoji Bundesligu, tu ne smije kiksati. A osvajanje Lige Prvaka - to bi bilo baš lijepo", priželjkuje Bayernov navijač Roman.

Upravo će povratak u sam europski vrh biti ono što će Bayern tražiti od Nike Kovača. Jer, kada trenirate bavarskog diva, osvojiti titulu prvaka Njemačke jednostavno - nije dovoljno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider