Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legende i talenti

Pogledajte momčad Mourinhovih 'otpadaka': Je li pogodio sa svim prodajama?

Otkako se Jose Mourinho vratio u Chelsea klub je napustila nekolicina igrača.

Jose Mourinho vodi Chelsea prema novom naslovu prvaka. To je ta famozna druga sezona u kojoj njegove momčadi u pravilu postaju prvaci. Aktualni prvak Manchester City zaostaje pet bodova i praktički je jedini konkurent Chelsaju u borbi za prvo mjesto.

Ove je godine Mourinho sjajno posložio momčad. Uvjerljivo je najbolje odradio ljetni prijelazni rok kupivši točno ono što mu treba. Cesc Fabregas je preuzeo konce igre u svoje ruke i već podijelio 15 asistencija, dok je Diego Costa prvi strijelac Premier lige sa 17 pogodaka. Thibaut Courtois uzeo je mjesto jednom Petru Cechu na vratima, a prošle zime vratio je u klub Nemanju Matića.

Mourinho svoje najveće zvijezde maksimalno koristi. Ne rotira se tu previše igrača. Filipe Luís se mijenja s Césarom Azpilicuetom na lijevom boku. Mladi Kurt Zouma je počeo nešto odmarati Cahilla ili Terryja, a Schurrle je povremeno uskakao umjesto Williana.

Sada je Portugalac napravio još jednu fantastičnu stvar. Prodao je nezadovoljnog Nijemca u Wolfsburg i za skoro isti novac doveo sjajnog Kolumbijca Juana Cuadrada koji bi uskoro mogao poslati Williana na klupu čime bi igra dobila na još većoj okomitosti.

Mourihnove žrtve činile bi dobru momčad

A tko su osim Schurrlea bile Mourinhove žrtve zadnjih godinu dana? Sigurno je najpoznatiji Juan Mata na kojem je fino zaradio prodavši ga u Manchester United prošle zime. Pokazalo se to kao pun pogodak. Romelu Lukaku također se nije izborio za mjesto kod Mourinha, čim je ovaj doveo Costu Belgijac je tražio konačni ostanak u Evertonu.

Mogla bi se tu složiti fantastična momčad. Sky Sports napravio je grafiku koja nam upravo to otkriva. Možda jedina velika pogreška Mourinha bilo je tjeranje Kevina De Bruynea u Wolfsburg. Mladi je Belgijac bio nestrpljiv i nezadovoljan, pa ge Mourinho udaljio iz momčadi baš kao Zoran Mamić Andreja Kramarića. Obojica su kasnije ekplodirala u novim klubovima, a De Bruyne izrasta u vanserijskog nogometaša na kojem bi Nijemci mogli zaraditi ogroman novac ako ga odluče prodati ovog ljeta.

Mourinho je pustio i klupsku legendu Franka Lamparda te Michaela Essiena. Davida Luiza je prodao za nevjerojatnih 50 milijuna eura i još uvijek nikome nije jasno zašto ga je PSG toliko platio. Jeffrey Bruma nakon posudbi se nije mogao nametnuti i potpisao je za PSV, dok je Ashley Cole ostao bez dinamita i pušten je u Romu.

I na kraju, u ovom je prijelaznom roku službeno otišao i Ryan Bertrand. Odlični lijevi bek briljirao je ovu polusezonu u Southamptonu gdje se nalazio na posudbi, a sada je postao i službeno igrač Svetaca.

Ako Mourinho osvoji naslov prvaka, nitko mu neće moći prigovoriti što se riješio nekih od ovih nogometaša. Nisu se uspjeli nametnuti u snažnoj Mourinhovoj momčadi, iako ne izgleda loše ni ova ekipa 'otpadaka'…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider