Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Željka vele

Pobijedio je nogomet: Umjesto da im se divi svijet, svi su slavili ispadanje

Sinoć sam legao jako sretan jer je Maribor izbacio Celtica u zadnjem pretkolu Lige prvaka. Ne, nisam baš "od malih nogu" navijač Violica, niti je ova sreća povezana s nekim uspjehom u klađenju. Jednostavno, pobjeda Maribora dokaz je da ima nogometne pravde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da me je netko, prije mjesec dana, pitao tko mi je u trokutu Celtic - Maribor - Legia najsimpatičniji, bez sumnje bih odabrao Celtic. Veliki je to klub kojeg moraš poštovati, Škoti imaju taj simpatični prkos, pale se na Brave Heart i pjevaju prije utakmice "You'll never walk alone" iz svega glasa.

Senzacija u Glasgowu: Maribor nokautirao Celtic, Dinamov 'krvnik' pregažen!

No, dođu vremena kad imaš momčad koja je kvalitetom ispod tradicije i imidža kluba. Pa je tako u prošlom pretkolu varšavska Legia s ukupnih 6:1, nadjačala Celtic, a još je Ivica Vrdoljak promašio dva kaznena udarca za Poljake. Kad te netko izbaci s pet golova razlike, poklopiš se ušima, treniraš još više i čekaš novu priliku.

No, Celticove "tajne službe" iskopale su informaciju da je u uzvratnoj utakmici na Parkheadu (Legia dobila 2:0), potpuno nevažnu minutu ili dvije, kad je sve već bilo gotovo, odigrao protivnički igrač koji zbog isključenja prethodne sezone nije imao pravo nastupa.

Za one među vama kojima je forma važnija od sadržaja, moram dodati da je taj poljski nesretnik stvarno odslužio tri utakmice kazne i ova u kojoj je nastupio (toliko kratko da se nije uspio ni oznojiti) bila je četvrta po redu. No, zbog potpuno irelevantne proceduralne pogreške, u odsluženje kazne mu nisu uračunate dvije utakmice prethodnog pretkola, pa je Celtic ovim birokratskim volejem nadoknadio pet golova zaostatka i ušao u play-off rundu.

Celtic mogao pobrati simpatije cijelog svijeta

Da je Celtic nakon utakmice s Legijom rekao: Gle, mi bismo se sada mogli žaliti jer ste pogriješili tu i tu, ali nećemo, nema smisla, puno ste bolji... zavrijedio bi divljenje cijelog nogometnog svijeta i nagradu za fair play sljedeće tri godine. Ali, miris Lige prvaka i milijuni eura koji plešu na obzoru, bili su jači. Tako je Celtic najprije izgubio obraz, a onda su Mariborčani toj skupini limitiranih igrača uzeli i mjesto među elitom.

Jednako slavlje kao u Mariboru i Sloveniji, vjerojatno je bilo i u dijelovima Poljske. Legia je na klupskom Twitteru odmah objavila #footballwon. Apsolutno se slažem. Sad još samo da se dogodi da Legiju i Celtic izvuku u istu skupinu Europske lige... pa da ih Poljaci još jednom natamburaju... No, ako i ne bude tako, ovo sinoć je dovoljno. Legao sam jako sretan i sigurno nisam bio jedini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider