Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzvrat na Poljudu

Hajduk izgubio u Izraelu, ali nosi u Split dostižan rezultat

Hajduk je izgubio s 2:1 na gostovanju kod Maccabija iz Tel Aviva u prvoj utakmici doigravanja za Europa ligu...

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, nogometaši Hajduka su na gostovanju u Netanyji izgubili od Maccabi Tel Aviva 1-2.

Golove za Maccabi postigli su Gal Alberman (9) i Ezequiel Scarione (78), dok je strijelac za Hajduk bio Ahmed Said (57). Uzvratni susret je 25. kolovoza na Poljudu.

Maccabi je furiozno ušao u susret i poveo je već u devetoj minuti golom Gala Albermana. Haris Medunjanin je povratnom loptom iz kornera uposlio kapetana izraelskog sastava koji je sjajno opalio s ruba kaznenog prostora i zatresao mrežu Hajdukova gola. Maccabi je dominirao i u nastavku prvog dijela, što potvrđuje podatak od čak devet kornera, međutim do odmora nije stvorio ozbiljniju priliku.

Hajduk je u prvom poluvremenu bio nevidljiv, no Splićani su u nastavku susreta zaigrali daleko bolje i u 57. minuti su uspjeli izjednačiti. Strijelac je bio Ahmed Said koji je sjajno pucao iskosa sa sedam, osam metara. U 64. minuti domaćin je imao odličnu priliku, no udarac Scarionea s gol crte je obranio Ismajli. U 70. minuti je opasno zaprijetio i Ben Haim, no Kalinić je sjajno reagirao. U 74. minuti i Hajduk je mogao do drugog gola, no Ohandza je loše pucao.

Maccabi je u 78. minuti stigao do nove prednosti. Ben Haim je probio stranu i lijepo uposlio Scarionea kojem nije bilo teško zabiti za 2-1. Do konca susreta domaćin je tražio i treći gol, no Hajduk se uspio obraniti i tako sačuvati dobre izglede za plasman u Europsku ligu.

Hajduk je posljednji put izborio natjecanje po skupinama Europske lige 2010. godine, a posljednje dvije sezone svoj europski put je završio u zadnjem pretkolu. Prošle sezone je ispao od Slovana iz Libereca, a sezonu ranije od ukrajinskog Dnjipra.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider