Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li on bolje rješenje?

Platini žestoko napao Blattera: Evo koga predlaže za nasljednika

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini poručio je u razgovoru za francuski L'Equipe kako je vrijeme za odlazak Seppa Blattera s kormila Međunarodne nogometne federacije (FIFA) dodavši kako će na skorašnjim izborima podržati jordanskog princa Ali bin al Husseina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sepp Blatter pod svaku cijenu želi ostati na vlasti. Njegov život bez FIFA-e je prazan i on se boji budućnosti. Međutim, ako voli nogomet, napustiti će kormilo", kazao je Michel Platini optuživši Blattera za laganje.

"Više puta mi je ponovio kako se 2015. neće kandidirati za predsjednika. Sada vidim kako me cijelo vrijeme lagao", dodala je francuska nogometna legenda.

Platini smatra kako FIFA-i treba novo vodstvo s novim idejama. Uvjeren je kako bi jordanski princ bio odličan predsjednik: "Ali bin al-Hussein bi bio sjajan predsjednik. Voli nogomet, financijski je neovisan i bio bi idealan izbor," poručio je Platini.

Nakon što su portugalski as Luis Figo i prvi čovjek Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag odustali od kandidature, jedini Blatterov protukandidat je ostao jordanski princ. Izbori za novog predsjednika FIFA-e su 29. svibnja u Zurichu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider