Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbacuje sve tvrdnje

Platini se žalio na odluku o suspenziji: 'Sve je to farsa!'

Predsjednik UEFA-e Michel Platini je u subotu službeno uložio žalbu pred žalbenim vijećem Međunarodnog nogometnog saveza u Zuerichu na odluku etičkog povjerenstva FIFA-e o suspenziji na 90 dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čim je u četvrtak objavljena vijest o njegovoj suspenziji na 90 dana Michel Platini je "u potpunosti odbacio sve tvrdnje" koje sadrži ta sankcija ocijenivši je pritom "farsom".

Etičko povjerenstvo FIFA-e je suspendiralo Platinija nakon što je otkriveno da mu je predsjednik te organizacije Sepp Blatter 2011. isplatio 1.8 milijuna eura za posao savjetnika koji je završen 2002. godine. Blatter, aktualni predsjednik FIFA-e, također je suspendiran na 90 dana u četvrtak.

U slučaju da se odbaci njegova žalba, bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije moći će se obratiti Sportskom arbitražnom sudu (TAS) u Lausanni.

Bivši igrač Juventusa je u četvrtak ujutro u FIFA-u poslao potvrdu da ima potporu najmanje pet saveza koliko mu je potrebno za kandidaturu za predsjednika ta krovne svjetske nogometne organizacije čiji je izbor na rasporedu 26. veljače

Suspenzija nije utjecala na povlačenje njegove kandidature. Unutar UEFA-e odlučeno je da se ne provode izbori za novog predsjednika dok je Platini pod suspenzijom.

Prema pravilnicima FIFA-e i UEFA-e predsjednika, kada je onemogućen u obavljanju svoje dužnosti, mijenja najviše rangirani dopredsjednik, a u UEFA-i je to Španjolac Angel Maria Villar.

Nastavi čitati

Nastavi čitati