Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Izgubili smo...'

Platini i Figo složni nakon novog mandata Blatteru: 'Crni dan za nogomet'

Švicarac Sepp Blatter osvojio je i peti mandat na čelu krovne nogometne organizacije FIFA-e, nakon što se jordanski princ Ali Bin al-Hussein povukao iz utrke za mjesto predsjednika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog se petka u Zürichu birao predsjednik FIFA-e, unatoč svim problemima koji su u proteklih nekoliko dana, pa i nekoliko sati prije početka 65. FIFA-inog Kongresa, pogodili krovnu nogometnu organizaciju. Nakon prvog kruga glasovanja pobjednika nije bilo, iako je Blatter uvjerljivo slavio (133-73 glasa). No potrebano je bilo 2/3 glasova da bi se slavilo u prvom krugu.

Kada su se službene osobe spremale za početak drugog kruga glasovanja, Ali Bin al-Hussein je zamolio da se obrati delegatima.

"Hvala svima, ali povlačim se iz utrke. Hvala svima koji su bili hrabri i pružili mi glas podrške".

Nakon što je Blatter još jednom obećao da će vratiti FIFA-u na pravi put, uslijedile su masovne reakcije diljem svijeta, a među njima našle su se i one Luisa Figa, bivšeg kandidata za mjesto predsjednika FIFA-e, te reakcija predsjednika UEFA-e Michela Platinija.

"Danas je bio još jedan crni dan u Zürichu. FIFA je izgubila. No nogomet je izgubio još više, a najviše oni koji zaista vole ovaj sport", napisao je Figo na svom profilu društvene mreže Facebook.

"Nevjerojatno je da FIFA-u vodi osoba koja ignorira elementarne stvari poput transparentnosti i demokracije. Gospodin Blatter je bio svjestan korupcije, reketarenja i podmićivanja", napisao je između ostalog bivši nogometaš Real Madrida i Barcelone, bivši protukandidat Blattera na ovim izborima.

 

This vote has only served to endorse the election of a man who can’t remain in charge of world football. Instead of what...

Posted by Luís Figo on Friday, May 29, 2015

"Ponosan sam da je UEFA branila i podržala pokret koji je trebao donijeti promjene unutar FIFA-e. Promjena je bila od krucijalne važnosti, no nije se dogodila. Čestitam svom prijatelju Princu Aliju na nevjerojatnoj kampanji i hvala svim savezima koji su ga podržali", napisao je u službenom priopćenju za javnost Platini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider