Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda živi vječno

Poklonio se najvećem rimskom caru i poslao poruku treneru i vodstvu Rome

Igrala se 86. minuta, Roma je gubila kod kuće od Torina 1:2, a onda je u igru ušao Francesco Totti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo 30 sekundi nakon što je ušao u igru Totti je zabio majstorski pogodak za izjednačenje protiv Torina, a tri minute kasnije i za pobjedu 3:2. Majstor ostaje majstor, pa makar i u 40. godini. Tom izvedbom u srijedu Totti je pokazao da nemaju pravo oni koji ga svrstavaju u staro željezo, ali i pokazao zašto ga zovu rimskim carem i zaštitnikom Rome.

Iako je tijekom karijere bio svjestan da se s Romom neće naosvajati trofeja (osvojio je samo jednu Seriju A, a čak sedam puta bio drugi), Totti nije nikada želio izdati svoj klub. Odbijao je ponude Milana, Juventusa i Chelseaja, a kada ga je 2001. osobno nazvao predsjednik Reala Florentino Perez i rekao mu da ga želi u momčadi, Totti je frajerski rekao: ''Gospodine Perez, mogu igrati za vas, ali samo ako kupite Romu.''

Zbog takvog ga stajališta prema svom klubu navijači Rome obožavaju, a neki čak predlažu da ga se u obližnjem Vatikanu nakon završetka karijere proglasi blaženim. Koliko je dugovječan Totti u Romi, najbolje potvrđuje da je za taj klub debitirao 28. ožujka 1993. godine, pod vodstvom tadašnjeg trenera Vujadina Boškova.

U Tottijevu vlasništvu mnogi su rekordi, a neki od njih nikada neće biti srušeni. Jedini je igrač koji je zabijao u 22 sezone Serije A u nizu, a rekorder je talijanske lige i po broju nastupa (598) te golova (249). Nažalost, ovo mu je možda i posljednja sezona u Romi, pogotovo zato što nije u idealnim odnosima s trenerom Spallettijem.

''Totti je Roma. Ne mogu zamisliti da je ovo njegova posljednja sezona. Naučio sam puno igrajući s njim, volim igrati s njim, postali smo veliki prijatelji i nadam se da će se sve razriješiti na najbolji način za njega. Nadam se da će priča imati sretan završetak, da će svi postupiti po zdravom razumu'', jasnu poruku treneru i vodstvu kluba poslao je veznjak Rome Miralem Pjanić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX