Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mobilizacija na Maksimiru

Pjaca udarna snaga Dinama: 'Slučaj Ćorić' po Ćirinom receptu

Pjaca je u ovom trenutku najpotentniji hrvatski nogometaš i smiješi mu se velika karijera, dok je Ćorić upao u probleme...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Modri“ se nisu folirali u Luksemburgu kao na Maksimiru, za prolaz amaterske Fole bilo je dovoljno da odigraju ozbiljnu utakmicu. Ovaj put presudila je individualna kvaliteta Marka Pjace koji postaje udarna snaga Dinama. Pjaca je u ovom trenutku najpotentniji hrvatski nogometaš i smiješi mu se velika karijera. Međutim, u idućem kolu protiv Moldea ozbiljnost i inspiracija pojedinca vjerojatno neće biti dovoljna. Protiv Norvežana „modri“ će morati nešto i odigrati kao momčad, ako žele prolaz u doigravanje za Ligu prvaka. Sudeći prema utakmicama na početku sezone, Dinamo nije u bajnoj formi. Nije odigrao ništa posebno ni u Luksemburgu. S takvom igrom protiv jačih suparnika teško da bi došao do pobjede.

Može li pobjeda u Luksemburgu biti prekretnica za „modre“? Teško je to reći. S psihološkog aspekta možda, no nije valjda da je Fola postala mjerilo bilo čega? Ako jest, teški su dani pred Dinamom.
Nećemo otkriti toplu vodu ako kažemo da Dinamo mora značajno podignuti formu kako bi smanjio utjecaj sreće na najmanju moguću mjeru, jer s prikazanom igrom morao bi se najviše uzdati u Fortunu.

'Slučaj Ćorić' po Ćirinom receptu

Nema puno vremena, prva utakmica igra se već sljedeći tjedna. Molde stiže u Zagreb. U međuvremenu Dinamo očekuje ligaška utakmica s Interom koja će mu dobro doći za podizanje forme.
Na toj utakmici vidjet će se je li Zoran Mamić izgladio odnose s Antom Ćorićem. Ako Ćorić ne zaigra ni protiv Intera, sukob će biti evidentan. Ćorić treba Dinamu, jer „modri“ nemaju u momčadi igrača takvog profila. Naravno, ako će biti u formi, a to je upitno s obzirom na ono što je odigrao protiv Hajduka. Pred utakmicu s Folom u Zagrebu se lakše ozlijedio i potom ekspresno oporavi, no Mamić ga ipak nije vodio u Osijek i Luksemburg. Razlozi još uvijek nisu sasvim jasni. Spekulira se da je bilo „izleta po Jarunu“.

Od Ćorića se očekivalo da bude jedan od ključnih igrača Dinama u pohodu na novu Ligu prvaka. Kako stvari stoje, opcije mu loše stoje. No, još uvijek ima vremena da se sve okrene u korist Ćorića, ali moguće je i da se sve skupa pretvori u neželjeni slučaj, ako Mamić istraje na discipliniranju mlade zvijezde. Možda je Mamić pribjegao oprobanom Ćirinom mobilizacijskom receptu u kriznim situacijama. O tomu bi sigurno znao štošta ispričati Igor Cvitanović, uz Damira Krznara najbliži Mamićev pomoćnik.

Molde nije bauk

Kako god, Molde nije neki preveliki bauk, ne radi se o bogzna kako kvalitetnoj momčadi, no prvak je Norveške i ono što je možda najvažnije, u sredini je sezone, što znači da bi mu forma trebala biti na vrhuncu ili pri vrhuncu. Međutim, u posljednja dva kola doživjeli su poraze na domaćem terenu. Molde je trenutačno na šestom mjestu, s 11 bodova zaostatka za vodećim Rosenborgom i malom šansom da obrani titulu.

Drugo pretkolo Lige prvaka odradili su uvjerljivo. Samljeli su Pjunik na svojem travnjaku sa 5:0, pa je uzvrat bio samo formalnost. U Armeniji su izgubili 1:0. Dakle, vidimo da Molde oscilira, stoga je doista teško predvidjeti kako će odigrati u Zagrebu. Molde je triput osvajao titulu prvaka Norveške 2011., 2012. i 2014. U Europi nema neke osobite rezultate. Prošle je sezone ispao u trećem pretkolu Europske lige od ukrajinske Zorje, a sezonu prije u trećem pretkolu Lige prvaka od varšavske Legije, a potom je izgubio u doigravanju za EL od ruskog Rubina. Prije tri sezone stigao je do skupine Europske lige i pored Stuttgarta, Kopenhagena i Steaue završio je na posljednjem mjestu.

U rosteru Moldea ističu se dva norveška reprezentativca koja su nedavno zaigrala protiv Hrvatske na Maksimiru, riječ je o desnom bočnom Linnesu i stoperu Forrenu. Drugi stoper Gabrielsen povremeni je reprezentativac. Po tomu bi se moglo zaključiti da im je obrana jači dio momčadi. Protiv Pjunika u domaćoj utakmici na vratima je bio solidni Amerikanac Ethan Horvath. Po dva gola postigli su Ole Kamara, koji je na posudbi iz bečke Austrije, te Mohamed Elyounoussi. Trener im je malo poznati Tor Ole Skullerud (44), a domaće utakmice igraju na Aker Stadionu, lijepom nogometnu zdanju s kapacitetom 11.800 mjesta.

Sve u svemu prosječna momčad koju bi Dinamo trebao izbaciti ako bi uspoređivali pojedinačnu kvalitetu igrača, no zbog svega navedenog ostaje upitno hoće li se to dogoditi?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider