Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo protiv Dinama

Kranjčar baca u vatru Pjacu i Ćorića: 'Gruzijci su izuzetno talentirani'

Trener Dinama Zlatko Kranjčar najavio je utakmicu s Lokomotivom na otvorenju nove sezone Prve HNL te uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka s Vardarom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo utakmicom protiv Lokomotive u nedjelju u 19 sati na Maksimiru kreće u obranu naslova prvaka! Uoči povratka na najdraži stadion i "debija" pred zagrebačkom publikom trener Dinama Zlatko Kranjčar naglašava kako ga zanima samo – pobjeda.

"Za početak bih gospodinu Šušku zaželio dobrodošlicu doma u svoj klub. Želim mu da bude uspješan i da kroz iskustvo koje ima dodatno poboljša već sjajnu nogometnu školu", rekao je trener Modrih na početku konferencije za medije, a prenosi službena web stranica Dinama, u vezi dolaska gospodina Ive Šuška na mjesto voditelja nogometne škole pa nastavio o susretu protiv Lokomotive (nedjelja, 19:00).

"Nakon Vardara nas čeka početak prvenstva gdje želimo u gradskom derbiju krenuti pobjedom kako bismo odmah pokazali da smo momčad koja želi obraniti naslov prvaka. Igračima sigurno nije potreban dodatan motiv, znaju da se moraju nametnuti da bi se izborili za svoje mjesto u momčadi i veselimo se utakmici", rekao je trener u uvodu.

Za utakmicu su upitni, zanimljivo, desni bekovi Petar Stojanović i Alexandru Matel koji su dobili neugodne udarce u Makedoniji pa trener čak razmišlja o promjeni sustava:

"Da, oba desna beka su pod znakom upitnika i ako neće moći postoji mogućnost da zaigramo s tri igrača u zadnjoj liniji. Vidjet ćemo još kakvo je stanje s njima pa donijeti konačnu odluku."

Dobra vijest je što je ozdravio Marko Pjaca koji bi trebao početi utakmicu:

"Marko će, ako sve bude u redu, početi utakmicu kao i Ćorić. Upravo od njih dvojice očekujem da potvrde svoju kvalitetu i da se kroz novu pobjedu svi što bolje pripremimo za Vardar", rekao je trener Kranjčar o momčadi kojoj se u četvrtak priključio i novi prvak Europe – Eduardo:

"Odradio je prvi trening i očekujem da kroz tjedan dana bude spreman i uđe u konkurenciju. Protiv Lokomotive će još sigurno braniti Ježina."

Iako Modre prvo čeka utakmica protiv Lokomotive teško je bilo ne pričati o uzvratu protiv Vardara (srijeda, Maksimir, 20:45):

"U prvoj utakmici je Vardar u drugom dijelu bio opasan jer smo im mi dozvolili. Naravno, oni posjeduju kvalitetu iskoristiti prostor koji im se otvori, ali mi moramo smanjiti propuste kakve smo imali u defenzivi. Od ponedjeljka ćemo na treninzima raditi na tome i siguran sam da im nećemo dozvoliti nešto slično u uzvratu u Zagrebu", kaže trener pa dodaje:

"Već sam prije utakmice rekao da je Vardar kvalitetna momčad, cijenimo ih tako da se pripremamo kao za prvu utakmicu, ali isto tako imamo odličnu zalihu iz prve utakmice i igramo pred svojim navijačima tako da smo u dobroj situaciji."

Kuglice su Modrima u 3. pretkolu donijele pobjednika dvoboja Dinamo Tbilisi – Alashkert:

"O protivniku bih detaljnije pričao tek kada završi utakmica protiv Vardara i potvrdimo svoje mjesto u 3. pretkolu", kratko je rekao trener dok je odličan poznavatelj nogometnih prilika u Gruziji gospodin Šušak dodao:

"Oni su izuzetno talentirani nogometaši, uvijek su imali svoje predstavnike u reprezentaciji Rusije, Dinamo je veliki klub s puno trofeja, ali ponavljam da trebamo pričekati da jedan i drugi Dinamo prođu dalje. Idemo redom…"

Za kraj je sportski direktor Modrih Marijan Vlak prokomentirao medijske napise o mogućim odlascima igrača iz Dinama:

"To su sve špekulacije. Oni su igrači Dinama, svi razmišljamo samo o Lokomotivi za početak, a potom i Vardaru i to je jedino što nas zanima. Medijskim nagađanjima i špekulacijama se ne bavimo", kratak i jasan bio je gospodin Vlak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider