Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stativa spašavala 'modre'

Cico startao pobjedom: Dinamo nakon dramatične završnice slavio protiv Vardara!

Nogometaši zagrebačkog Dinama pobjedom su otvorili novu europsku sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka 'modri' su u Skoplju pobijedili Vardar 2-1 i načinili veliki korak prema idućoj rundi natjecanja.

Dinamo je bio bolja momčad i zasluženo nosi prednost u Zagreb, no Vardar je pokazao kako može biti vrlo opasan. Golove za hrvatskog prvaka zabili su Nemanja Mijušković (21-autogol) i Marko Rog (30), dok je strijelac za makedonski sastav bio Hovhannes Hambartsumjan (54).

Dinamo je pod vodstvom novog trenera Zlatka Kranjčara sjajno ušao u susret i sav posao je obavio u prvih pola sata postigavši dva gola. Dinamo je sretno poveo u 21. minuti kada je Soudani ubacio s desne strane prizemno u kazneni prostor, a lopta je udarila Mijuškovića i prevarila vratara Pačkovskog. Devet minuta kasnije bilo je 2-0. Machado je dao odličnu loptu za Soudaniju na desnoj strani. Ovaj je povratnom loptom pronašao Roga koji je natrčao i sa 7-8 metara preciznim udarcem pogodio suprotni kut.

Vardar je prvi put ozbiljno zaprijetio u 36. minuti kada je Petkovski pogodio vratnicu. Domaćin je smanjio u 54. minuti preko Armenca Hambartsumjan, a u 74. minuti stativa je još jednom spasila Dinamo, a pucao je Balotelli. Dinamo je u drugom dijelu imao nekoliko dobrih prilika, a najbolju je promašio Sigali koji je u 68. minuti bio sam na 7-8 metara od gola, ali je pogodio vratnicu, a odbijanac je promašio Ćorić.

Pred sam kraj utakmice igrači Vardara su još jednom pogodili stativu, no sreća je pomazila Dinamo i rezultat je ostao nepromijenjen. Uzvratni susret je 20. srpnja na stadionu Maksimir.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider