Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Dobar posao

Dinamo zaključio transfer: Konačno zaradili na strancu!

Ivo Pinto prelazi iz zagrebačkog Dinama u engleski Norwich...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branič zagrebačkog Dinama Ivo Pinto i službeno će karijeru nastaviti u engleskom prvoligašu Norwich Cityu koji je na svojoj službenoj stranici objavio potpisivanje troipolgodišnjeg ugovora s Portugalcem.

"Naporno sam radio i moj trud se isplatio - došao sam u najjaču ligu na svijetu. Želim u Norwichu napredovati kao igrač i osoba", kazao je Pinto nakon potpisivanja ugovora.

Pinto (26) je došao u Dinamo u ljeto 2013. godine iz rumunjskog Cluja, a u dvije u pol godine u klubu iz Maksimira upisao je 111 nastupa. Vrijednost prijelaza nije objavljena, ali su u Norwichu vrlo zadovoljni kupovinom bivšeg portugalskog U-21 reprezentativca.

"Dobili smo igrača s iskustvom Lige prvaka koji je nedavno igrao s Arsenalom i Bayernom. Pinto ima tek 26 godina, dobar je i brz branič i bit će pojačanje za nas", kazao je trener Norwicha Alex Neil.

Pinto ima pravo nastupa već u subotu kada Norwich igra FA kup utakmicu s Manchester Cityem. Spekulira se da je Dinamo dobio odštetu od oko 3 milijuna eura plus bonus koji bi mogao iznositi dodatnih milijun eura. Pinto je po tome najisplativiji Dinamov stranac u posljednjih desetak i više godina. Iz rumunjskog Cluja je došao za milijuna eura, a sada će "modrima" donijeti najmanje tri milijuna. Dobar posao!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider