Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Chievo ispalo

Perišić zabio u gostujućoj pobjedi Intera: Liga prvaka sve bliže Nerazzurrima

Odigrana je većina utakmica 32. kola Serie A.

Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac za Inter koji je u susretu 32. kola talijanskog prvenstva kao gost svladao Frosinone sa 3:1 (2:0).

Perišić je u 37. minuti bio precizan iz kaznenog udarca za vodstvo svoje momčadi od 2:0. Bio je to njegov šesti ovosezonski gol u Serie A, a igrao je do 70. minute.

Prvi pogodak postigao je Radja Nainggolan u 19. minuti, domaći su u nastavku smanjili na 2:1 preko Cassate u 61. minuti da bi Vecino u trećoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu Intera.

Marcelo Brozović nije konkurirao za nastup u momčadi Intera.

Treći Inter sada ima 60 bodova, sedam manje od drugog Napolija, a pet više od četvrtog Milana. Frosinone je pretposljednji, 19. sa 23 boda, osam manje od 17. Bologne koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.

Napoli odgodio Juveovu promociju i poslao Chievo u Serie B

Ranije u nedjelju Napoli je odgodio potvrdu Juventusovog osmog uzastopnog, a 35. ukupno naslova prvaka Italije za još šest dana 3:1 (2:0) pobjedom na gostovanju kod Chieva u Veroni. Napoli je s nova tri boda smanjio zaostatak za Juventusom na 17 bodova šest kola prije kraja prvenstva pa je torinskim crno-bijelima potreban još jedan bod za teoretsko osvajanje Scudetta. Dvostruki strijelac za Napoli bio je Koulibaly (15, 81), a jedan je gol postigao Milik (64), dok je poraz Chieva ublažio bivši igrač zagrebačkog Dinama Cesar (90).

Ovim porazom posljednji Chievo je i teoretski ispao iz lige, ima 11 bodova, 20 manje od 17. Bologne.

Sampdoria je u đenovskom derbiju svladala Genou sa 2:0 (1:0) čime je zadržala priključak u borbi za plasman u eurokupove sljedeće sezone. Strijelci za pobjedu Plavih bili su Defrel (3) i Quagliarella (53-11m).

Deveta Sampdoria sada ima 48 bodova, dva manje od sedmog Torina, a jedan manje uz utakmicu više od osmog Lazija. Genoa je 15. sa 34 boda.

Torino je kiksao na domaćem terenu odigravši 1:1 (0:0) protiv Cagliarija. Domaće je u vodstvo doveo Zaza (52), a poravnao je Pavoletti (75). Darijo Srna i Filip Bradarić ostali su na klupi Cagliarija koji sa 37 bodova drži 12. mjesto.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider