Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi ga vole osim HNS-a

Perica oduševljava navijače: Prvo golčina, a onda i ovo

Mladi i stasiti Zadranin ove nedjelje za samo 25 minuta provedenih na terenu bio je briljantan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stipe Perica u utakmici Udinese - Cagliari sve do 65. minute čekao je na klupi, a kad mu je trener domaćeg sastava Luigi Delneri dao šansu, mladi Zadranin je odigrao fantastično.

Prvo je u 70. minuti sjajnim udarcem iz daljine pogodio za vodstvo Udinesea, a tri minute kasnije asistirao je Gabrieleu Angelli za potvrdu pobjede. To što je Marco Borriello u finišu ublažio poraz Cagliarija ne mijenja na činjenici kako je stasiti zadarski napadač bio prvo ime za samo 25 minuta provedenih na terenu.

Njegov veliki doprinos pobjedi prepoznali su i navijači Udinesea na Dacia Areni.

Otkako je u siječnju 2015. stigao iz Chelseaja (prvo na posudbu da bi ga u ljeto 2016. otkupili za četiri i pol milijuna eura), Pericu su zavoljeli u Udinama pa ne čudi što se poslije trijumfa nad Cagliarijem pojavila snimka na kojoj, iza gola, s megafonom vodi navijanje razgaljenih Udineseovih ultrasa.

Inače, Perica će tek ovog ljeta proslaviti 22. rođendan, a na nogometnoj sceni je godinama. U jesen 2012. je još kao 17-godišnjak s dva gola za svoj matični Zadar na Maksimiru eliminirao Dinamo iz Kupa. U ljeto 2013. potpisao je ugovor za Chelsea koji ga je slao na posudbe prvo u nizozemsku NAC Bredu, a potom i u Udinese s kojim ga sadašnji ugovor veže do 30. lipnja 2021. godine.

Kritizirao HNS, oni ga kaznili za verbalni delikt

Osim zbog svojih golova (po devet ih je postigao za NAC Bredu i Udinese, osam za Zadar), javnost ga je imala priliku upoznati prije nešto više od pola godine kada je kritizirao rad Hrvatskog nogometnog saveza po završetku kvalifikacija U-21 reprezentacije za Europsko prvenstvo.

"Utakmica s Gruzijom koja je bila krucijalna bila je organizacijska katastrofa. Nismo ništa jeli, sat i pol smo se vozili autobusom na svaki trening i na utakmicu, a 15 igrača se vratilo s puta otrovano hranom. To sebi ozbiljan savez ne bi smio dozvoliti. Hrvatska reprezentacija morala bi biti reprezentacija svih, i Dalmatinaca i Purgera i Zagoraca i Slavonaca, a ne samo nekih", između ostalog je izjavio Perica.

Ljudima koji su već godinama na čelnim pozicijama u hrvatskom nogometu te se riječi nisu svidjele pa je Perica kažnjen zbog verbalnog delikta s 8.000 kuna. Prijavio ga je Romeo Jozak - čovjek koji je tada obnašao funkciju tehničkog direktora svih reprezentacija, a sada je sportski direktor Dinama koji bi mogao na klupi naslijediti Ivajla Peteva kojemu se opasno trese stolica nakon poraza od Hajduka na Maksimiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider