Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez u velikoj ofenzivi

Zavrtjet će se silni milijuni: Real ponovno okuplja 'galacticose'

Predsjednik Reala radi na angažiranju originalnih „galacticosa“ i novih igračkih zvijezda...

Florentino Perez je u velikoj ofenzivi. Predsjednik Reala intenzivno radi na pojačavanju momčadi kako na zelenom travnjaku tako i marketinškom stroju madridskog kluba. Poznato je da Perez puno toga temelji na imidžu pa je na tom planu odlučio još malo pojačati redove „kraljevskog kluba“.

Prema pisanju španjolskih medija, Perez namjerava okupiti originalne „galacticose“, koji već nisu zaposleni u klubu na različitim pozicijama, i zaposliti kao ambasadore kluba na zapadnim i dalekoistočnim tržištima. Ronaldo Nazario de Lima već je stavio potpis na ugovor i bit će ekskluzivni ambasador Reala na latinoameričkim prostorima, dok bi David Beckham trebao predstavljati Real u SAD-u. Pregovori se još vode, ali čini se da će engleska ikona prihvatiti ponudu.

Iako je prije tri godine objesio kopačke o klin, Beckhamova popularnost diljem svijeta ne opada. Od sebe je napravio veliki „brand“ pa se sponzori još uvijek tragaju za njim. Englez i dalje zarađuje desetke milijuna eura godišnje te je pri samom je vrhu liste bivših i sadašnjih sportaša koji najviše zarađuju od marketinga.

Beckham ambasador Reala

Beckham je uz Cristiana Ronalda i Lionela Messija još uvijek najprepoznatljivije nogometno lice u SAD-u, uz Kinu najpropulzivnijem nogometnom tržištu u ovom trenutku. Nogomet ubrzanim tempom osvaja Sjevernu Ameriku, milijuni su se već odavano zavrtjeli, a uskoro će i milijarde, jer čini se da je samo pitanje vremena kada će u MLS početi stizati ponajbolji svjetski nogometaši, pa Perez želi biti prvi na „izvoru“.

Nije slučajno što Real posljednjih nekoliko godina redovito odlazi na ljetne turneje po SAD-u i Kanadi, a kako je Beckham igrajući za Los Angeles Galaxy u SAD-u izgradio zvjezdani status, lako je zaključiti zašto ga Perez želi uključiti u projekt.

Perez je sličnu priču s Beckhamom zavrtio prije 13 godina kada ga je doveo iz Manchester United u Real. Englez je u marketinšku smislu bio šlag na tortu već postojećih „galacticosa“.

Četiri glavne Realove mete

Real je na njemu značajno financijski profitirao, a odužio se i u igračkom smislu. Iako će neki možda podcijeniti njegovo nogometno znanje, ne treba zaboraviti da je možda i najzaslužniji za osvojeni naslov prvaka Španjolske 2007. Beckham, jasno, nije bio klasa ravna jednom Ronaldu, Zidaneu ili Figu, ali daleko od toga da nije bio „igračina“.

>

Uz pojačavanje marketinškog odjela kluba Perez usporedo radi na dovođenju novih igračkih zvijezda i stvaranju novih „galacticosa“. Real još uvijek nije službeno zaključio niti jedan mega-transfer, ali do kraja prijelaznog roka ima još puno vremena i očekuje se da će Perez realizirati dva-tri velika transfera.

Španjolski mediji spekuliraju da su Andre Gomes, David Alaba, Robert Lewandowski i mladi Brazilac Gabriel Jesus za sada glavne mete. Čini se da su Gomes i Jesus već na putu prema Santiago Bernabeuu, dok su transferi Bayernova dvojca još uvijek samo na hipotetskoj razini. Ako se ovi transferi ostvare, Realova momčad bit će prekrcata zvijezdama i podsjetit će na originalne „galacticose“.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider