Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stara ljubav

Real dovodi novog 'galacticosa': Pilula za smirenje gnjevnih navijača

Sergio Aguero ponovno je u mislima Florentina Pereza, piše madridski AS.

Predsjednik Reala ponovno je aktualizirao transfer argentinskog napadača kojeg je želio dovesti na Santiago Bernabeu još prije nekoliko godina, kada je Aguero nosio dres Realova gradskog rivala Atletica.

Real naciljao zamjenu za Ramosa: Bayern mrsi račune Madriđanima

Aguero je u međuvremenu završio u Manchester Cityju i spekulira se da ga Real neće moći dovesti ispod 60 milijuna eura, a lako je moguće da će cifra biti i dosta veća, jer zna se da City ima novca i ne mora prodavati. Lako je moguće da će „građani“ tražiti zamjenu igrača. Ali pitanje je koga? Cristiano Ronaldo ili Gareth Bale ne dolaze u obzir, no možda bi Real pustio Karima Benzemu, ako ga City bude želio.

Kako god, Perez mora dovesti nova pojačanja kako bi se iskupio pred navijačima koji su prilično gnjevni i razočarani nakon sezone bez osvojenog trofeja.

Real je ove godine već potrošio 57.7 milijuna eura na nova pojačanja. Na Bernabeu su stigli Danilo (30 milijuna eura), Lucas Silva (14), Casemiro (7.5), Marco Asensio (3.9) i Odegaard (2.3). Međutim, niti jedan od nabrojanih igrača ne može se nazvati zvučnim pojačanjem a kamoli top zvijezdom.

Perez računa da bi Aguero, uz Davida de Geu, bio dovoljno zvučno ime za smirenje navijača, a ujedno bi pojačao momčad na dosta deficitarnoj poziciji centralnog napadača. Benzema se kroz protekle godine nije pokazao najsretnijim rješenjem. Francuz nije tipični golgeter i često zna zakazati s realizacijom u ključnim trenucima.

Ako perez uspije dovesti Aguera na Bernabeuu, Argentinac će biti tek u jedan u nizu njegovih glamuroznih pojačanja u dvama mandatima na čelu Realu. Najpoznatiji Perezovi „galacticosi“ su Figo (60 milijuna eura), Zidane (75), Ronaldo (45), Beckham (25), Kaka (67), Cristiano (96), Bale (91)...

Pitanje je što će na sve reći Rafael Benitez i hoće li u tom slučaju njegova navodna ideja prebacivanja Ronalda u vršak napada, a Bale na lijevo krilo, otpasti ili će možda svestranog Aguera instalirati na desnu stranu napada?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider