Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plan za rušenje Barce

Real prekrižio Pogbu, ali Perez sprema spektakl na Bernabeuu: Kuha se veliki transfer

Dok se momčad Reala sprema za odlazak na pripreme u Kanadu, Florentino Perez u tajnosti priprema novi spektakularan transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid u subotu započinje pripreme za novu sezonu. Na prozivci će se pojaviti igrači koji nisu sudjelovali na Copa Americi ili Euru: Keylor Navas, Kiko Casilla, Yanez, Carvajal, Danilo, Varane, Casemiro, Nacho, Marcelo, Jese, Asensio, Isco i Benzema te poneki mladac iz omladinske škole. Madriđani odmah potom odlaze na pripreme u Kanadu gdje će ostati do 26. srpnja, a potom se sele u SAD-e, gdje će odigrati tri prijateljske utakmice s PSG-om (28. srpnja), Chelsaejem (30. srpnja) i Bayernom (4. kolovoza).

Na povratku u Europu Real je trebao odigrati prijateljsku utakmicu s Tottenhamom na Wembleyju, no trener Zinedine Zidane otkazao je taj ogled zbog dvoboja sa Sevillom u europskom Superkupu, koji je na rasporedu 9. kolovoza u Trondheimu. Primjetno je da Real ovoga ljeta ne putuje na dodatnu dalekoistočnu turneju po Australiji i Kini, kako je to bilo prošle godine. Iako takve turneje donose Madriđanima golemu financijsku korist, čini se da je Florentino Perez usvojio sugestije stručnog stožera i igrača da iscrpljuju momčad te da je to jedan od razloga zašto je Realu posljednjih godina padala forma u drugom dijelu sezone.

Plan za rušenje Barce

Stoga se Perez ovoga ljeta odlučio samo za Sjevernu Ameriku kako bi momčadi omogućio idealne pripreme, odnosno dovoljno vremena za odmor i rekuperaciju. Ovaj put igrači Reala neće imati nikakav alibi u slučaju da Real opet ostane kratkih rukava u utrci za prvaka Španjolske s Barcelonom i Atleticom, što je glavni klupski cilj u nadolazećoj sezoni. Podsjećamo da je Real posljednju titulu prvaka države osvojio 2012., što mu je jedina u posljednjih osam sezona.

Takva suša Realu se nije dogodila u posljednjih šezdesetak godina. U istom razdoblju Barcelona je osvojila čak šest naslova prvaka i Real po svaku cijenu želi zaustaviti njezinu dominaciju. Katalonci će cinično reći da je madridski plan za rušenje Barce startao sudskim procesom protiv Lionela Messija, koji navodno ozbiljno razmišlja o napuštanju Španjolske. Određeni nemir na Camp Nouu zacijelo postoji, no o tituli prvaka ipak će se odlučivati na travnjaku.

U tom kontekstu jasno je koliko se ove pripreme i predstojeća sezona bitni za Real. Bode oči podatak da Real još uvijek nije doveo neko značajno pojačanje u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka, ako ne računamo očekivani povratak na Santiago Bernabeu Alvara Morate, Fabia Coentraa i Marca Asensija. Međutim, čini se da se nešto događa na Bernabeuu. Španjolski mediji zamijetili su da se slavni stadion užurbano dotjeruje. Zaključak je da je Perez naredio „ušminkavanje“ jer priprema predstavljanje neke nove zvijezde. Slični radovi obavljali bi se prije svakog velikog transfera.

Nešto se kuha na Bernabeuu

Da se nešto „kuha“ govori i simptomatična „tišina“ na Santiago Bernabeuu, koji je ovih dana obavijen velom tajne. Realovim čelnicima usta su zalivena, a tako je uvijek kada pripremaju bombastičan transfer. Lako je moguće da će se u sljedećih nekoliko dana nešto dogoditi. U biti je samo pitanje vremena, jer teško je vjerovati da Perez do kraja prijelaznog roka neće dovesti neko veliko ime.

Do prije nekoliko tjedana transfer Paula Pogba činio se najizglednijim, no navodno su se čelnici Reala ohladili nakon lošeg izdanja francuske zvijezde na netom završenom Euru. Juventus i dalje traži za Pogbu 120 milijuna eura, a u Realu sumnjičavo vrte glavom. Madriđanima se ta svota čini prevelikom i čini se da su blizu zaključka kako Pogba ne vrijedi ni približno toliko. Pogba želi u Real, ali Perez nije uvjeren da vrijedi stotinjak milijuna eura pa je u međuvremenu glavni favorit postao Manchester United, koji je navodno spreman isplatiti Juventusu oko 100 milijuna.

Ako je Perez odustao od Pogbe, tko je onda novi „pik“? To je pitanje za milijun dolara i nitko u ovom trenutku nema pouzdan odgovor. Španjolski mediji opet spominju Roberta Lewandowskog i Davida Alabu, a engleski mediji raspisali su se o interesu Reala za zvijezdu Arsenala Alexisa Sancheza. Teško je reći ima li u ovom dimu vatre, ovi transferi čine se malo vjerojatnim, ali kada je u pitanju Real Madrid sve je moguće. Jedan poziv i „pun kamion“ eura mijenjaju sve.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider