Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nemate poštovanja'

Guardiola izgubio živce s novinarima: 'Ja sam poput žene'

Njemački novinari napali Guardiolu zbog objave da preuzima City i napušta Bayern...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nervoznu konferenciju za novinare odradio je Pep Guardiola, uskoro bivši trener minhenskog Bayerna, odnosno uskoro novi menadžer Manchester Cityja. Bayern u subotu u derbiju 20. kola njemačke Bundeslige gostuje kod Bayer Leverkusena, ali novinare je više od same utakmice zanimalo kako će Španjolac 'hendlat' dvije obaveze do kraja sezone - vođenje Bayerna i pripremanje momčadi Cityja za iduću sezonu. Guardioli takva pitanja nisu najbolje sjela...

"Mi treneri ne uživamo nikakvo poštovanje u cijelome svijetu. Nije više ni bitno što govorimo. Ovdje sam samo zato jer moram biti. Vi me uopće ne poštujete", rekao je vidno ljutiti španjolski stručnjak.

"Zašto nikada ne pišete od stvarima koje govorim o igračima? Često ih hvalim, no gotovo nikad ne vidim da o tome pišete. Postoje mediji ovdje u Njemačkoj koji me nisu pitali nijedno pitanje vezano za nogomet otkako sam stigao u Bayern. Iskreno ne znam zašto mi treneri više idemo na konferencije", kaže Guardiola koji tvrdi da mu razmišljanje o Cityju i vođenje Bayerna neće biti nikakav problem.

"Ja sam poput žene. Mogu raditi dvije stvari odjednom. Ja sam svjestan da se nikada nije dogodilo Bayernu da menadžer napušta klub. Uglavnom Bayern napušta menadžera. Ali imamo još četiri mjeseca posla i to moramo iskoristiti na najbolji mogući način", zaključio je Guardiola, koji će iduće sezone postati najplaćeniji trener svih vremena.

Bayern 15 kola prije kraja prvenstva ima velikih osam bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, dok u Ligi prvaka u osmini finala igra protiv Juventusa. U domaćem DFB Pokalu igra u četvrtfinalu protiv Bochuma.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider