Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
obožava pepa

VIDEO Guardiola u 'dvorištu' Reala: Svojim potezom naslutio da odlazi?

Manchester City kreće u šoping u Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako se saznalo da Pep Guardiola na kraju sezone odlazi iz Bayerna i sjeda na klupu Manchester Cityja ne prestaju špekulacije oko potencijalnih pojačanja koje će španjolski strateg dovesti. U četvrtak je njemački Bild iznio priču kako je Guardiola naredio Cityjevim šeicima da dogovore transfer Granita Xhake za 50 milijuna eura iz Borussije Mönchengladbach, a današnje izdanje AS-a donosi još bizarniju priču.

"Guardiola na ljeto kreće po Tonija Kroosa", glasi naslov na madridskom portalu.

AS prenosi da je sportski direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain, inače bivši suradnik Pepa Guardiole iz Barcelone, već konraktirao Kroosa i informirao se o njegovoj volji za napuštanje Real Madrida u koji je stigao 2014. godine. Njemački reprezentativac ima ugovor s 'kraljevskim klubom' do ljeta 2020. godine uz godišnja primanja od oko 5.5 milijuna eura.

Guardiola će morati pojačati vezni red Cityja, pogotovo jer na kraju sezone gotovo sigurno odlazi jedan od ključnih igrača aktualne momčadi koju vodi Manuel Pellegrini - Yaya Toure. On i Guardiola si nisu baš na ti, pa je menadžer Bjelokošćanina već najavio njegov odlazak na kraju sezone.

Budući menadžer Cityja inzistirat će na kvalitetnom veznjaku, a Kroos je jedan od najboljih na svijetu u ovome trenutku. Novac mu neće biti problem, jer će kako prenose brojni mediji dobiti preko 200 milijuna eura za stvaranje novog Cityja. Očekuje se da će više od jedne četvrtine tog iznosa otići na samo jednog igrača, moguće upravo Kroosa koji Guardiolu pamti samo po dobrome.

"Guardiola je najbolji trener s kojim sam ikad radio", rekao je Kroos prije svega dva mjeseca...

No zaista je pitanje koliko njemački reprezentativac uistinu razmišlja o odlasku iz Reala sada kada je na klupi Zinedine Zidane? Kroos je uz našeg Luku Modrića postao ključni igrač u veznom redu Reala i teško je zamisliti da bi ga se Zidane odrekao.

Izdvojimo samo mali detalj uoči utakmice Rome i Reala u osmini finala Lige prvaka. Prije nego su njegovi igrači izašli na travnjak Zidane je zagrlio svakog, osim Kroosa koji je svjesno to izbjegao. Simbolično ili?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider