Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dolaze na svoje

Pellegrini 'popljuvao' Mourinhov nogomet: 'To nije dosadno već sebično'

Dok traje noćna mora Josea Mourinha, treneri rivala dolaze na svoje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kroz godine je Jose Mourinho stvorio velik broj 'neprijatelja'. Ne mislimo pritom na omiljene mu suce i medije, već na njegove kolege na drugoj strani. Psihološke igrice i zadirkivanja trenera jedna su omiljenih zanimacija portugalskog trenera, no sada se suočava s paljbom koja stiže iz drugog smjera.

Mourinho kažnjen, a zvijezda otkrila: 'Igrači ne žele više igrati za njega'

Jedan od omiljenijih mu tzv. neprijatelja je i Manuel Pellegrini. Njega je naslijedio na klupi Reala pa ga je još imao na 'piku' dok je ovaj vodio Malagu. No, Čileanac je u svojoj prvoj sezoni na klupi Cityja osvojio Premierligu, baš kada se Mourinho vratio u Chelsea. Sljedeću je sezonu Mourinho po treći puta postao prvakom Engleske s Chelseajem, a u trećoj sezoni City je opet u borbi za naslov, dok je momčad sa Stamford Bridgea umalo u zoni ispadanja.

Prošle je sezone Morinho uzeo naslov, no svejedno su navijači diljem Engleske skandirali 'Boring, boring Chelsea' (Dosadni Chelsea). Nogometna povijest pamtit će Joseove trofeje, ali ne i njegov obrambeni, kontraški nogomet. Sada mu je to na nos nabio i Pelegrini.

''Uvijek se spominje kako je Mourinhov Chelsea dosadan, ali ja ne mislim tako. On nije dosadan, već sebičan. Moderan nogomet takvu igru temeljenu samo na obrani danas ne prihvaća. Ljudi skupo plaćaju karte da bi gledali utakmice na stadionu, a oni ne žele gledati zvijezde koje se brane nego koje napadaju suparnički gol'', poručio je Čileanac.

''Ako tako osvojiš titulu ne stvaraš neki poseban odnos s navijačima. Zbog toga sam rekao da je takav nogomet sebičan. Chelseaju je samo bitno da pobijedi, a kako to im nije bitno. Postoje različiti načini da se dođe do boljeg rezultata, ali moram kritizirati one koji bi napravili sve zbog pobjede.''

Sumnjamo nekako da su naslovi, kakvim god nogometom bili osvojeni, previše smetali navijačima Bluesa. Naprotiv, Chelsea se u eri Mourinho uzdigao među današnje engleske velikane. No, sigurno da je teže osvajati trofeje napadačkim i lijepim nogometom nego branjenjem u kojem i nema previše filozofije, naročito kada imate skupu momčad punu zvijezda.

Joseu Mourinhu engleski su mediji već 'uručili' otkaz. Roman Abramovič navodno čeka pravi trenutak da to učini i on, ali još nije sigurno odlazi li Portugalac i drugi put iz Londona.

Tablice vam donosi SofaScore Rezultati

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider