Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On i jedan Brazilac

Nogometna ikona u 36. godini ponijela laskavu titulu prvog strijelca Cope

Za Peruance je Copa America, unatoč porazu od Brazila, bila fantastična.

Paulo Guerrero (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brazilac Everton i Peruanac Paolo Guerrero najbolji su strijelci Copa Americe s po tri postignuta gola.

Još je 13 igrača postiglo po dva gola.

Rekorderi dosadašnjih nogometnih prvenstava Južne Amerike su Brazilac Zizinho i Argentinac Norberto Mendez ukupno s po 17 golova.

Na trećem su mjestu ukupne ljestvice strijelaca Urugvajac Severino Varela i Peruanac Lolo Fernandez s po 15 golova.

Od aktivnih igrača najviše golova, 14, zabio je Paulo Guerrero. Ovaj Peruanac proteklih godinu dana igra za brazilski Internacional, a najveći pečat u svojoj karijeri ostavio je u Bundesligi, u kojoj je tijekom 10 godina nastupao za Bayern i HSV. U Brazilu je od 2012., a Internacional mu je treći klub (prethodno je igrao za Corinthians i Flamengo).

Najviše golova na jednom prvenstvu zabili su Brazilac Jair (1949) te Argentinac Humberto Maschio i Urugvajac Javier Ambrois (1957), koji su zabili po devet golova.

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) +5 Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP)

LJESTVICA STRIJELACA:

3 - Everton (Bra), Paulo Guerrero (Peru)

2 - Philippe Coutinho (Bra), Gabriel Jesus (Bra), Roberto Firmino (Bra), Edison Flores (Peru), Sergio Agüero (Arg), Lautaro Martínez (Arg), Alexis Sánchez (Čile), Eduardo Vargas (Čile), Duvan Zapata (Čile), Koji Miyoshi (Jap), Edinson Cavani (Uru), Luis Suárez (Uru), Darwin Machís (Ven)...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider