Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovor postignut

VIDEO Messi dovodi nasljednika: Barca daje 100 milijuna eura i prodaje Neymara

Barcelona je navodno postigla usmeni dogovor s velikim argentinskim talentom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U španjolskom medijskom eteru pojavila se informacija kako je Barcelona postigla usmeni dogovor s Paulom Dybalom, 22-godišnjim napadačem Juventusa.

Madriđani pucaju od bijesa: Evo tko je Realu uništio veliki transfer!

Barcelona je kontaktirala s velikim argentinskim talentom još prije dvije godine, ali Dybala je tada odbio Katalonce i priključio se Juventusu. Dybala je ispravno smatrao kako još nije sazrio za Barcelonu te se odlučio za torinski klub, gdje je u međuvremenu toliko napredovao da je postao jedan od najperspektivnijih i najskupljih igrača svijeta.

Spekulira se kako nema šanse da bi Juventus pustio Dybalu ispod 80 milijuna eura, a najvjerojatnije će za njega iduće sezone tražiti stotinu milijuna. Priča je slična kao i s Paulom Pogbom. „Stara dama“ želi produžiti ugovor s mladim Argentincem kako bi si otvorila manevarski prostor za pregovore s potencijalnim mušterijama. Nudi mu plaću od pet milijuna eura godišnje, čime bi bio drugi najplaćeniji nogometaš Juventusa odmah iza Gonzala Higuaina, koji navodno ima sedam milijuna godišnje.

'Lud' za Barcelonom

Katalonski mediji pišu kako je Dybala „lud“ za Barcelonom i velika mu je želja zaigrati uz svojeg sunarodnjaka i uzora Lionela Messija. Upravo je Messi najveći zagovornik dolaska Dybale u Barcelonu i ujedno je ponajveći adut Barcelone u pregovorima s mladim Argentincem. Messi je već ovog ljeta pledirao kod čelnika Barcelone da naprave sve kako bi doveli Daybalu, jer smatra da ima sve potrebno da uskoro postane ponajbolji nogometaš na svijetu i njegov dostojni nasljednik u Barceloni i reprezentaciji Argentine.

Međutim, problem je što Dybala ne namjerava sjediti na klupi u Barceloni i čekati priliku da upadne u prvi sastav pored Messija, Neymara i Luisa Suareza, koji su u ovom trenutku nedodirljivi.

Iako Real nije sasvim ispao iz igre, Barcelona je navodno ipak postigla načelni usmeni dogovor s Argentincem da će mu katalonski klub biti prvi odabir kada bude napuštao Juventus. Budući da Dybala ne misli biti zamjena te da Barcelona teško može dovesti igrača od stotinu milijuna eura ako nekoga ne proda, logični je zaključak da Barca namjerava pustiti jednog od trojice zvjezdanih napadača.

Barca će prodati Neymara?

Prema svemu sudeći to bi mogao biti Neymar. Činjenica jest da je Brazilac nedavno produžio ugovor, ali to ne mora značiti da ga Barce ne namjerava prodati. Već smo objasnili da klubovi produžuju ugovore s igračima kako bi osigurali bolje startne pozicije u pregovorima s potencijalnim kupcima.
Neymarova izlazna klauzula iznosi 190 milijuna eura, a postoji nekoliko zainteresiranih klubova, prije svih Manchester City i PSG.

S tom zaradom Barcelona bi bez problema mogla isplatiti Juventusu stotinu milijuna i još bi joj dovoljno ostalo za kupovinu dodatnih pojačanja ili povećanje plaća najvećim zvijezdama, što je u ovom trenutku najveći problem Katalonaca.

U priču bi se mogao uplesti i Nike koji je jedan od glavnih sponzora Barcelone, a Dybala je jedan od važnijih manekena poznate američke tvrtke. Kada zbrojite te dvije stvari, zaključak se nameće sam po sebi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider