Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi su ljutiti

VIDEO 'Hladni rat' na Camp Nouu: Napeta situacija u svlačionici Barcelone

Barcina svlačionica budno je pratila operaciju kupovine novog napadača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka čelnih ljudi Barcelone da kupe napadača Valencije Paca Alcacera nije najbolje sjela najvećim zvijezdama katalonskog kluba, spekuliraju španjolski mediji.

VIDEO Ovo je brutalno pa i suludo: Engleze će smrznuti, a ostatak Europe rasplakati

„Taj transfer bilo nam je najteže realizirati u ovom prijelaznom roku“, priznao je sportski direktor Barcelone Robert Fernandez.

Barcelona je tražila dovoljno iskusnog, a opet mladog i talentiranog igrača koji će pristati sjediti na klupi, odnosno biti prva zamjena nedodirljivom napadačkom trojcu - Messi, Neymar i Suarez.

Barcina svlačionica budno je pratila cijelu operaciju koja je trajala nekoliko mjeseci. Neki su bili za to da se odustane od dovođenja novog igrača i pruži šansa Muniru, drugi su opet bili za neke druge igrače, primjerice Neymar je lobirao za svoje sunarodnjake Gabriel Barbosu „Gabigola“ i Gabriela Jesusa.

Otkada su Barcinu svlačionicu napustili njegovi sunarodnjaci Douglas, Adriano i Dani Alves, Neymar se osjeća izolirano, sa znatno smanjenim utjecajem. Od nekoć jakog „brazilskog klana“ ostali su samo on i Rafinha.

S druge strane, Messi je kao najveća zvijezda i čovjek s najvećim utjecajem u klubu inzistirao na dovođenju Paula Dybale, sunarodnjaka iz Juventusa. Ta opcija nije bila odveć realna jer je Juventus tražio 80 milijuna eura za Dybalu, a ni on nije bio baš zainteresiran biti tek prva zamjena MSN tercetu.

Druga Messijeva želja bio mladi sunarodnjak Luciano Vietto, koji je naposljetku iz Atletico Madrida otišao na posudbu u Sevillu, s opcijom za otkup.

Na kraju se Barcelona uz nevoljki blagoslov Messija ipak odlučila za Alcacera, koji ju je stajao 30 milijuna eura. Time su čelnici odaslali poruku igračima tko vodi politiku kluba, što nije najbolje sjelo najvećim zvijezdama, posebice Neymaru, koji je se, čini se, osjeća ugroženim. Dolaskom Alcacera, ali i ostalih pojačanja koji su zaoštrili borbu za mjesta u udarnom sastavu, došlo je do „hladnog rata“ svlačionici u Barceloni. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija i hoće li se napeta situacija odraziti na rezultate.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider