Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potresne snimke

VIDEO Tragedija u Rumunjskoj: Mladi nogometaš preminuo na travnjaku

Patrick Ekenge, kamerunski nogometaš bukureštanskog Dinama, preminuo je na utakmici rumunjske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tragedija u Rumunjskoj. Nogometaš bukureštanskog Dinama Patrick Ekeng preminuo je nakon što se srušio u nesvijest na utakmici 10. kola rumunjske lige s Viitorulom iz Constante.

Ekeng je ušao u igru u 63. minuti i sedam minuta kasnije srušio se na travnjak. Hitna pomoć prevezla je 26-godišnjeg Kamerunca u bolnicu pa je utakmica nastavljena i završena rezultatom 3:3. Međutim, nešto kasnije stigla je potresna vijest iz bolnice da je Ekeng preminuo.

Zatajilo mu je srce još na travnjaku. Liječnici su ga u bolnici pokušali oživjeti, no nisu uspjeli. Rumunjski Sport.ro piše kako je reakcija liječničke službe na stadionu bila spora. Kolima hitne pomoći trebale su čak dvije minute i 40 sekundi da dođu do unesrećenog nogometaša.

Kamerunac je ove sezone stigao u bukureštanski Dinamo, gdje nastupaju i dva hrvatska nogometaša Antun Palić i Ante Puljić, bivši igrači zagrebačkog Dinama. Palić je ušao u igru u 46. minuti i bio je na travnjaku kada se Kamerunac srušio, dok Puljić nije ulazio.

"Dinamo je zauvijek izgubio Patricka Claudea Ekenga Ekenga. U ime kluba izražavamo iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji. Počivao u miru", objavio je Dinamo.

"Nema riječi kojima bismo izrazili svoju tugu zbog smrti Patricka Ekenga", objavio je Kamerunski nogometni savez putem svog Twittera.

Ekeng je odigrao dvije utakmice za reprezentaciju Kameruna.

Prije 13 godina tadašnji kamerunski veznjak Marc-Vivien Foe umro je na travnjaku tijekom reprezentativne utakmice protiv Kolumbije na Kupu konfederacija u Francuskoj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider