Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno, legendo!

Pala velika objava: Steven Gerrard novi menadžer jednog od najslavnijih svjetskih klubova

Za vrijeme igračke stekao je status ikone u Liverpoolu, a sad za legendarnog kapetana Redsa kreće nova avantura.

Steven Gerrard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši kapetan Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard u petak je imenovan za novog trenera škotskog premijerligaša Rangersa na čijoj bi klupi, prema potpisanom ugovoru, trebao ostati sljedeće četiri godine.

"Počašćen sam što ću biti sljedeći trener Rangersa. Iznimno poštujem ovaj klub, njegovu povijest i tradiciju", stoji u izjavi 37-godišnjeg Gerrarda, objavljenoj na službenoj stranici Rangersa.

Gerrardu će ovo biti prvi trenerski posao u seniorskoj konkurenciji, a otkako je prije dvije godine završio igračku karijeru, vodio je Liverpoolovu momčad do 18 godina.

"Ne mogu dočekati početak putovanja"

Cijelu igračku karijeru na europskom tlu Gerrard je proveo u dresu Liverpoola, za koji je u 17 godina i 710 nastupa postigao 186 golova te s Redsima osvojio Ligu prvaka, dva FA kupa i tri Liga kupa, ali nijednom nije uspio postati prvakom Engleske. Igračku karijeru završio u LA Galaxyju za koji je u 34 utakmice postigao pet pogodaka.

"Ne mogu dočekati početak putovanja s Rangersima, s kojima želim krenuti u nadopunjavanje trofejne riznice", rekao je Gerrard.

Rangersi su škotski rekorderi sa 54 naslova prvaka, ali su 2012. godine doživjeli bankrot i preselili u četvrti rang škotskog nogometa. Najbržim putem vratili su se u elitno društvo, ali nikako ne mogu prekinuti nadmoć najvećeg suparnika Celtica, od kojeg su doživjeli uvjerljiv poraz (5:0) u posljednjoj utakmici. Celtic je tom pobjedom pobjegao Rangersima na 13 bodova i osigurao sedmi uzastopni naslov prvaka, a uprava je odlučila poraženom treneru Graemeu Murtyju uručiti otkaz, čime se otvorio prostor za angažman Gerrarda.

Uspije li srušiti Celtic i svog bivšeg trenera Brendana Rodgersa s trona, Steven Gerrard će i kod navijača Rangersa zaraditi status legende, kakav je imao kao igrač u Liverpoolu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider