Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep prodaje cijelu momčad

Bilić koristi Pepovu čistku: Otpisani igrači Cityja na meti West Hama

Pep prodaje "cijelu momčad", a to će prvi pokušati iskoristiti West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham traži pojačanja za sljedeću sezonu, a prema Sky Sportsu idealnu trgovinu je našao u Manchester Cityju čiji menadžer Pep Guardiola planira veliku ljetnu čistku.

''Razmišljamo o promjenama, razgovarat ćemo o tome s predsjednikom i sportskim direktorom. Svaki klub želi napredovati i promjene su nužne, ali o tome ćemo razgovarati na kraju sezone,“ rekao je Guardiola.

Njegove promjene bi mogle zahvatiti čak 18 igrača, a posebno su ugroženi oni kojima istječe ugovor. Upravo je među njima pojačanja našao West Ham koji želi dovesti desnog beka, a prvi kandidati su Pablo Zabaleta i Bacary Sagna.

Za iskusne defanzivce koji imaju 32, odnosno 34 godine nema mjesta kod Guardiole i ugovor im vjerojatno neće biti produžen. West Ham planira dovesti jednog od njih, a nije poznato koji je u prednosti kod kluba Slavena Bilića.

Raprodaja u Cityju

Guardiola planira veliku čistku kako bi momčad prilagodio nogometu koji želi igrati. David Silva, Kevin De Bruyne, Leroy Sane, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Ilkay Gundogan i John Stones su sigurni kao temelji Citiyjeve budućnosti, a svi ostali bi mogli završiti "na burzi."

Poštede nema ni za legende kluba poput Yaye Tourea, a na odlasku su i iskusni igrači poput Gaëla Clichyja, Willyja Caballera i Jesúsa Navasa. Na primjeru Samira Nasrija i Joea Harta je jasno kako igrači koje Pep otpiše mogu puno pružiti. Njihov problem nije nedostatak kvalitete, nego neuklapanje u Pepovu viziju zbog čega bi City mogao postati vrlo popularna trgovina za sve koji traže pojačanja.

„Svaki dan razgovaramo što možemo napraviti da povećamo kvalitetu igrača koje imamo i koje ćemo imati u budućnosti. Moramo napraviti što možemo da postanemo bolji, a naravno da to podrazumijeva i kupovanje igrača. Sjećam se kako je Sir Alex Ferguson osvajao titule, ali je svake godine mijenjao igrače. Morate to raditi,“ rekao je Guardiola koji će, po svemu sudeći, opet biti vrlo aktivan na tržištu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider