Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potrošio olovku na križanje

Guardiola slaže novi Man City: Čak 18 igrača na odlasku

Dan nakon ispadanja iz Lige prvaka u engleskim medijima očekivano su se pojavile priče o preslagivanjima u Manchester Cityju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šeik Mansour sjedio je kao skamenjem, dok je knez Albert skakao od sreće kada god bi Monaco zabio iza leđa Willyja Caballera. Cityjevi vlasnici vjerojatno su u tom trenutku brojali koliko će morati uložiti sljedeće sezone, Guardian piše najmanje 170 milijuna eura (+ novac zarađen od prodaje nekih igrača) s kojima će se Pep Guardiola poigrati ovog ljeta.

City i Monaco gledateljima su ponudili spektakl i napadački nogomet. Svatko je zabio po šest komada, a dalje je zasluženo prošla hit momčad s Azurne obale zahvaljujući golovima u gostima. Trener gostiju preuzeo je dogovornost, na neki način…

"Svi treneri griješe, ali mislim da nisam pogriješio što se tiče taktike. Na svim sastancima sam igrače pokušavao uvjeriti da moramo od prve minute krenuti napadački i da moramo zabiti, a nas u prvom poluvremenu nije bilo nigdje. Moja je greška što ih nisam uspio u to uvjeriti. To mi je uspjelo tek na poluvremenu, ali onda je već bilo prekasno", kazao je Guardiola nakon poraza u Monte Carlu.

Na putu za Manchester izvadio je knjižicu i počeo križati igrače na koje ne računa sljedeće sezone. Malo karikiramo, ali vjerojatno nismo daleko od istine. Engleski mediji nabrojali su već 18 nogometaša kojima će se vjerojatno City zahvaliti kako bi se otvorilo mjesto, a možda zaradila i pokoja funta, za zidanje momčadi po želji Pepa Guardiole.

Neki nogometaši s Etihada su kamen temeljac bliske i dalje budućnosti. David Silva, Kevin De Bruyne, Leroy Sane, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Ilkay Gundogan i John Stones. Ovaj zadnji je za većinu Europe ''prevara'', ali on je tu makar iz kvote domaćih igrača koje bi svaki klub u Engleskoj trebao imati. Jedino što je Pep tu kvotu platio kao suho zlato.

Većina s ovog popisa na ljeto odlaze

Sedmorici od spomenute 18-orice na ljeto ističe ugovor. Na njima se neće ništa zaraditi, ali će se osloboditi novac predviđen za plaće. Yaya Touré, Gaël Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesús Navas, Bacary Sagna i Tosin Adarabioyo kako stvari stoje nemaju budućnost u Cityju.

Petorica igrača na posudbi dijele tu sudbinu: Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony i Jason Denayer. No možda se na njima i zaradi neki novac.

Upitnici su se pojavili iznad donedavno glavnih zvijezda. Kapetan Vincent Kompany ima toliko problema s ozljedama da nije do kraja jasno hoće li on više igrati ozbiljan nogomet. Sergio Aguero već je izgubio bitku s mladim Gabrielom Jesusom, a još uvijek je u prvih 11 samo zato što se tinejdžer ozlijedio. Navijači vrte glavom, ali Guardiola već računa na milijune od Aguerove prodaje.

Zbog Aleksandra Kolarova se navijačima diže kosa na glavi. Pep ga je toliko forsirao na mjestu stopera, a ovaj ga je toliko puta iznevjerio. Jedna od većih grešaka Katalonca ove sezone i još jedan kandidat za odlazak iako mu ugovor ističe tek za dvije godine.

Zahvalu bi mogli dobiti i Fabian Delph, Fernando i Kelechi Iheanacho, no vjerojatno svih 18 nabrojanih neće napustiti Etihad odnosno klub ne može dovesti baš 15-ak novih igrača.

Vratar, bekovi, stoper...

Guardian piše kako Guardiola traži novog prvog vratara, a oko je bacio na Edersona Moraesa iz Benfice. Ispred njega će morati dovesti gotovo kompletnu obranu. Osim stopera (Aymeric Laporte prva meta), traži oba beka. Bellerin je stara želja, kao i Tottenhamovi bočni braniči Walker i Rose.

Ime Alexisa Sancheza se počelo spominjati u kontekstu dolaska u City čim je izbila svađa s Wengerom. No pitanje je želi li Pep dati trećinu budžeta samo za Čileanca. Treba mu ipak više igrača, a na toj poziciji već ima provjerene snage.

Prošlog ljeta je Guardiola kupovao manje nego što je htio. Za to je kriva i spomenuta sedmorka kojoj ovog ljeta ističe ugovor. Oni tada nisu htjeli otići jer bi se odrekli bogate šeičke plaće, ali sada će otvoriti mjesto nekim novim Guardiolinim ljubimcima. Čeka nas još jedno vruće ljeto na nogometnoj tržnici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider