Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijetili mu i supruzi

Pa zar nemaju boljeg? Finale FA kupa sucu o kojem je nedavno pričao cijeli svijet

Veliki obračun na Wembleyju pripao je sucu koji je u pregršt situacija proteklih godina izazvao kontroverze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski sudac Michael Oliver, koji se našao u središtu pažnje nakon što je dosudio upitan jedanaesterac za Real Madrid u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Juventusa, sudit će finale FA kupa između Manchester Uniteda i Chelsea 19. svibnja na stadionu Wembley.

Oliveru će asistirati Lee Betts i Ian Hussin, dok će Lee Mason biti četvrti sudac.

Prvi put u finalu FA kupa koristit će se video assistant referee (VAR) tehnologija, a sporne trenutke provjeravat će suci Neil Swarbrick i Mick McDonough.

"Sretan sam i ponosan što sam dobio priliku voditi finale FA kupa. Finale iz 1994. između Manchester Uniteda i Chelsea je prva utakmica koje se sjećam, a sada sam dobio priliku suditi veliko finale," kazao je Oliver koji se još jednom osvrnuo na spornu situaciju s utakmice Real - Juventus.

"Premda je bilo i kritika, sretan sam zbog podrške koja mi je stizala. Ljudi su mi slali poruke i zaustavljali me na ulici. Lijepo je znati da imam tu podršku," kazao je 33-godišnji sudac.

Oliver je u trećoj minuti sudačke nadoknade dosudio upitan jedanaesterac za Kraljevski klub kojeg je iskoristio Cristiano Ronaldo i time gurnuo španjolski sastav u polufinale. Engleskog suca su žestoko kritizirali igrači talijanskog velikana, ali i pojedini mediji na Čizmi, te navijači torinske Stare dame. Britanski mediji navode kako je i Oliverova supruga Lucy dobila brojne prijetnje nakon što je na društvenim mrežama objavljen njezin broj mobitela.

Za Manchester United će to biti 20. finale FA kupa (trofej je osvojio 12 puta), dok je Chelsea u 12 finala slavio sedam puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider