Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kralj' Španjolske

VIDEO Ovo nikome nije uspjelo: Konačni dokaz da je Messi ipak najbolji!?

Lionel Messi uskoro će srušiti dva najvažnija rekorda španjolske lige koje drže istinske legende, Telmo Zarra i Luis Figo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što u „el clasicu“ nije uspio „skinuti“ rekord Telma Zarre, Lionel Messi u subotu će imati novu šansu, postaviti novu granicu i ujedno isprati gorčinu poraza na Santiago Bernabeuu.

U okviru 10. kola Primere na Camp Nou stiže Celta, klub iz Galicije koji je u prošloj sezoni trenirao trenutačni trener Barcelone Luis Enrique, a Messiju treba samo jedan gol da se izjednači s legendom Athletic Bilbaa, koji je ukupno u karijeri postigao 251 pogodak u elitnom rangu španjolskog nogometa.

Prema svemu sudeći, Camp Nou će imati priliku odati počast svojem ljubimcu, ako Messi zabije gol, utakmica će se nakratko prekinuti kako bi mu navijači Barcelone priredili „standing ovation“, a čelnici kluba uručili prigodni dar. Jer, ne događa se baš često da netko postane najbolji strijelac u povijesti jedne od najboljih europskih liga.

Ono što je manje poznato jest to da Messiju nedostaje samo šest asistencija da se izjednači s najboljim asistentom u povijesti La Lige. Rekord drži Luis Figo koji je igrajući u dresu Barcelone i Real Madrida stigao do ukupno 107 asistencija.

Gotovo da nema sumnje kako će Messi već ove sezone postati najbolji strijelac i asistent La Lige svih vremena i autentični, nepatvoreni „kralj“ španjolskoj klupskog nogometa. Naime, nitko u povijesti La Lige nije u isto vrijeme držao rekorde najboljeg strijelca i asistenta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider