Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolesne cifre

Ovo graniči s ludošću: United se dosjetio kako dobiti "rat" s Realom

Priča koja traje već duže vrijeme mogla bi vrlo skoro dobiti svoje završno poglavlje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I prije nego li je Iker Casillas potjeran u Porto, Real Madrid je počeo koketirati s Davidom de Geom, a ta je priča uvijek iznova tema u svakom prijelaznom roku posljednjih nekoliko godina.

U Kraljevskom klubu željeli su nakon Casillasove ere neko (kako igrački, tako i marketinški) atraktivnije rješenje od Keylora Navasa, ali ih je Kostarikanac svojim obranama natjerao da, barem na neko vrijeme, odustanu.

Velika želja Florentina Pereza bio je i ostao David de Gea, španjolski reprezentativac koji već sedmu sezonu čuva vrata Manchester Uniteda, a ove je sezone najbolji igrač Crvenih vragova.

Perez De Geu vidi kao dugoročno rješenje među vratnicama Reala. On će u studenom proslaviti tek 28. rođendan i pred njim je, ako ga zaobiđu ozljede, možda i 10 godina branjenja na vrhunskoj razini.

Međutim, planove identične Realovima imaju i na Old Traffordu. I oni De Geu vide kao svoju jedinicu za godine koje slijede te su spremni učiniti ga najplaćenijim vratarom svih vremena.

Svaki dan će zarađivati 56.000 eura?!

Engleski mediji pišu kako mu nude novi ugovor prema kojem bi zarađivao nevjerojatnih 350.000 funti (392.000 eura) tjedno. Ako pristane, De Gea će svaki dan zarađivati po 56.000 (!).

Ponuda je to koja će, računaju u Manchesteru, ohladiti interes Reala na dulje vrijeme jer, čak i ako se u dogledno vrijeme dogoditi da klubovi postignu dogovor oko odštete, teško je vjerovati da bi Real želio dati De Gei godišnju plaću veću od 20 milijuna eura.

Prema sadašnjem ugovoru, koji mu s Unitedom traje do 30. lipnja 2019., De Gea zarađuje 210.000 funti (235.000) eura tjedno. Na godišnjoj razini je to, u eurima, oko 11 milijuna dok bi s novim ugovorom zarađivao više od 20 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider