Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je ''nemoguće''

Čudesna večer Davida De Gee u Londonu: United slavio kod Arsenala

U derbiju 15. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je kao gost svladao Arsenal sa 3-1 (2-0).

David De Gea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United preživio je gostovanje kod Arsenala i kući nosi sva tri boda nakon velike 3:1 pobjede na Emiratesu.

Gosti su do velike prednosti od 2-0 stigli u samom otvaranju utakmice preko Valencije (4) i Lingarda (11), pa su domaći bili prisiljeni napadati tijekom čitavog susreta. Arsenal je imao čak 75 posto posjeda lopte, uputio je 33 udarca prema vratima Uniteda, od toga 15 u okvir gola, ali sjajnog De Geu uspio je svladati samo Lacazette (49) koji je početkom drugog dijela smanjio na 2-1. No, United je vrlo brzo iz protunapada postigao i treći pogodak, a strijelac je ponovno bio Lingard (63).

Apsolutni heroj gostiju bio je čudesni Španjolac koji je imao nevjerojatnih 14 obrana. De Gea je spasio Josea Mourinha i samo je on odlučivao hoće li gosti dobiti porciju ili slaviti. Ovim je brojem obrana izjednačio rekord Premierlige. Samo su Tim Krul i Vito Mannone imali 14 obrana u jednoj utakmici.

United je utakmicu završio sa 10-oricom jer je u 74. minuti isključen Pogba. Francuski veznjak će zbog tog crvenog kartona propustiti veliki derbi protiv gradskog suparnika Cityja sljedeće nedjelje.

Drugoplasirani United je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Cityjem na pet bodova, United ih sada ima 35, a City, koji će u nedjelju ugostiti West Ham United, 40. Arsenal je peti sa 28 bodova.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider