Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pronađen 'lijek'?

Otkako su rivali Messiju i Cristianu Ronaldu ovo se nije dogodilo

O rivalstvu Lionela Messija i Cristiana Ronalda, dvojice najboljih nogometaša svijeta, ne treba previše trošiti riječi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zanimljivo je stoga istaknuti da se u subotu navečer dogodilo nešto što nije viđeno od 2009. godine, odnosno otkako su njih dvojica rivali u španjolskoj Primeri. Naime, po prvi puta u uvodna dva kola nove sezone nijedan od njih dvojice nije zatresao suparničku mrežu! Messi nije zabio Athletic Bilbau (1:0) i Malagi (1:0), a Ronaldo Sporting Gijonu (0:0) i Betisu (5:0).

Messiju se to posljednji put dogodilo u sezoni 2007/2008 kada nije postigao pogodak u uvodna tri kola i tek je u četvrtom zabio dva Sevilli. Od iduće sezone pa sve do ove uvijek je redovito zabijao svojim suparnicima u prve dvije utakmice Primere u novoj sezoni.

Cristiano Ronaldo je u pravilu sporije kretao u sve svoje sezone, pa mu se tako dogodilo da u nekoliko navrata nije zabijao u uvodna dva kola, a najdulje je čekao u sezoni 2010/2011 kada je zabio tek u 4. kolu Espanyolu i to s bijele točke.

Jesu li momčadi, odnosno treneri konačno pronašli 'lijek' za ovu dvojicu 'izvanzemaljaca' kako i ovu sezonu ne bi završili s 40+ golova na svom kontu? Ili će već u idućem kolu, kada Real gostuje kod Espanyola, a Barcelona kod Atletico Madrida, zatresti mrežu suparnika i spriječiti produljivanje golgeterskog posta?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider