Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Najmoderniji u regiji"

Osijek počinje izgradnju kampa, više od tri milijuna eura dala Vlada Mađarske

Osječki nogometni prvoligaš odlazi na stepenicu više u svom egzistiranju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Osijeku je u četvrtak obilježen početak izgradnje kampa škole nogometa NK Osijeka, investicije čija se vrijednost procjenjuje na oko 8 miljuna eura.

Projekt obuhvaća izgradnju devet nogometnih igrališta i najsuvremenije škole nogometa, a značajan dio sredstava, u iznosu od 3.3 milijuna eura, osigurala je mađarska Vlada.

Predsjednik Kluba Ivan Meštrović kazao je kako se završetak projekta očekuje za manje od dvije godine, a koji će se realizirati uz pomoć osječke Gradske uprave i mađarskih partnera.

"Iako se projekt u vrijeme koje je krajnje nezahvalno za ovakve investicije, ovdje ćemo napraviti najmoderniju školu nogometa ne samo u Hrvatskoj, nego u regiji", ustvrdio je Meštrović.

Gradonačelnik se nada da će mladi ostati

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio je Upravi kluba te većinskom vlasniku mađarskom poduzetniku Lorincu Meszarosu, bez kojih ne bi bilo ovoga projekta, ocijenivši kako je ovo događaj od značaja ne samo za klub, već i poticaj za investicije u svim ostalim segmentima društvenog djelovanja.

"Najvažnije je da stvaramo uvjete za život i razvoj mladih generacija, kako bi razvoj svoga talenta te svoj uspjeh i slavu mogli ostvariti ovdje, a ne da to moraju tražiti u svijetu", poručio je Vrkić ocijenivši kako se sve ovo ne bi moglo raditi "da nije bilo ozbiljnog ulaganja u NK Osijek".

Inače, Osječani su minule subote pobijedili Rudeš i nakon 19 odigranih kola na drugom mjestu Hrvatski Telekom Prve lige, bodovno poravnati, ali s boljom gol-razlikom od Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider