Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi mora u Rusiju!?

Opsadno stanje u Argentini: Peruanci optužili FIFA-u da priprema krađu

Argentina treba posebnu atmosferu za posebnu utakmicu u kojoj mora trijumfirati ako želi u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina večeras (1:30 sati po hrvatskom vremenu) dočekuje Peru na mitskoj La Bomboneri u pretposljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Radi se o odlučnoj utakmici za obje momčadi.

Sama činjenica što se utakmica igra na raspadnutoj tvrđavi Boce Juniors, koja vapi za temeljitom obnovom, kazuje koliko je situacija ozbiljna za domaćina. Argentina treba posebnu atmosferu za posebnu utakmicu u kojoj mora trijumfirati ako želi u Rusiju.

Opsadno stanje u Argentini

Dva kola prije kraja kvalifikacija Peru je četvrti s 24 boda, a Argentina peta s istim brojem bodova i lošijom gol-razlikom, dok je Čile šesti s bodom manje. Četiri idu izravno, a peti u dodatne kvalifikacije. Dakle, sve je jasno, Gaučima je dogorjelo do noktiju. Ako Argentina, recimo, remizira, a Čile pobijedi Ekvador, u posljednjem kolu neće ovisiti sama o sebi.

U Buenos Airesu prije utakmice traje opsadno stanje, cijela Argentina drhti, ulaznice su prodane u hipu bez obzira na popriličnu cijenu. Slično stanje je i u Peruu koji već desetljećima čeka plasman na Mundijal. Tenzije su dotakle nebo. Peruanci su se pobrinuli za vruću uvertiru. Na naslovnici Todo Sporta, tamošnjeg sportskog dnevnika, osvanuo je apel „Lopovi!“.

Peruanski dnevnik iznosi ozbiljne optužbe. Tvrdi da Argentinski nogometni savez, Južnoamerička nogometna federacija i FIFA kuju zavjeru protiv Perua. Bez krzmanje tvrde da se pripremaju pokrasti Peru ako se utakmica bude negativno razvijala za Argentinu.

Peruanci optužili FIFA-u da priprema krađu

Ističu da su se u Buenos Airesu sastali Gianni Infantino, Claudio Tapia i Alejandro Domínguez, predsjednici FIFA-e, Argentinskog nogometnog saveza i CONMEBOL-a, kako bi porazgovarali o kandidaturi Argentine, Urugvaja i Paragvaja za Svjetsko prvenstvo 2030.

Insinuacija je očita, Peruanci žele reći da su se „usput“ dotakli i večerašnje utakmice koja bi mogla odlučiti hoće li nogometna velesila kao što je Argentina i najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi vidjeti Rusiju.

Ističu da je mnogima u interesu da se Argentina plasira na Svjetsko prvenstvo, od FIFA-e i sponzora do televizijskih stanica, jer Mundijal bez Argentine i Messija, priznat ćete, ne bi bio isti. Bio bi to popriličan poslovni gubitak za mnoge, ako ništa drugo, prvenstvo bi izgubilo dio draži na planu glamura i medijske pompe.

Brazilac sudi Argentini

Zanimljiv je izbor suca; FIFA se odlučila za suca iz države koja je najveći argentinski rival. Radi se o brazilskom sucu Wiltonu Sampaiju. Neće mu biti lako. Prema posljednjim informacijama, argentinski izbornik Jorge Sampaoli namjerava izvesti momčad bez Paula Dybale i Maura Icardija.

Sampaoli očito misli da Messi i Dybala ne mogu zajedno, odnosno da igraju na istim pozicijama pa Dybala mora na klupu, a umjesto Maura Icardija u špicu će zaigrati centarfor Boce Dario Benedetto.

Moguće postave:

Argentina: Romero, Mercado, Mascherano, Otamendi, Acuña; Paredes, Banega; Di María, Messi, Gómez; Benedetto.
Izbornik: Jorge Sampaoli.

Peru: Cáceda; Corzo, Araujo, Rodríguez, Trauco; Polo, Tapia, Yotún, Flores; Peña i Guerrero.
Izbornik: Ricardo Gareca.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider