Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obilježit će prijelazni rok

Pripremili milijune za stvaranje mega momčadi, na listi želja i Mandžukić

Mario Mandžukić je u kombinacijama velikana koji planira veliku tržišnu ofenzivu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posrnuli francuski div Olympique de Marseille traži povratak u vrh i priprema veliku tržišnu ofenzivu na ljeto. Klub je bio "na aparatima", ali mu je novi život udahnuo kapital američkog poduzetnika Franka McCourta koji ima velike planove s klubom s francuske rivijere.

Prva velika akvizicija je bio Dimitri Payet koji je pobjegao iz West Hama u svoj bivši klub, a stigao je i iskusni Patrice Evra. To je bio tek početak stvaranja jake momčadi, a nastavak se očekuje na ljeto kada bi na jugu Francuske trebala biti oformljena momčad koja se može hrvati s najboljima i vratiti se u vrh francuskog nogometa.

L'Equipe piše kako su pripremili 100 milijuna eura za ljetni prijelazni rok, a među potencijalnim pojačanjima se nalaze Mario Mandžukić i Edin Džeko. Veliko napadačko pojačanje je glavni cilj Marseillea i za njega su spremni potrošiti i polovicu budžeta.

Osim dvojca iz Serije A, na meti je i Arsenalov Olivier Giroud čiju situaciju u Arsenalu pomno prate. Osim njega, mogli bi dovesti i još jednog Arsenalovog Francuza, a radi se o Laurentu Koscielnyju. Arsenal potresa duboka kriza zbog koje povratak stopera u Francusku "nije nemoguć."

Marseille želi u domovinu vratiti još dvojicu Francuza koji igraju u Engleskoj. Jedan je iskusni Yohan Cabaye, 31-godišnji veznjak Crystal Palacea, a drugi Tottenhamov Moussa Sissoko. 27-godišnji veznjak je stigao iz Newcastlea za 35 milijuna eura, ali u Londonu se nije izborio za mjesto u momčadi Mauricija Pochettina i Tottenham sigurno ne bi imao ništa protiv ovog transfera.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider