Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer ove zime

Olmo na Badnjak najavio odlazak iz Dinama: "Moj ciklus u Hrvatskoj je završio"

Sjajni Španjolac je, po svemu sudeći, odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica protiv Rijeke, u kojoj je u uvjerljivu pobjedu Dinama (3:0) ugradio jedan pogodak, bila je, po svemu sudeći, posljednja za Danija Olma u dresu Modrih.

Već dugo se priča odlasku novopečenog španjolskog reprezentativca iz Maksimira, a sad je i sam igrač otklonio svaku dilemu, najavivši transfer već ove zime.

"Ja i ljudi koji vode brigu u mojoj karijeri smatrali smo da je prošlo ljeto bilo idealno za sljedeći korak. To se nije dogodilo, na kraju sam ostao u Dinamu i igrao Ligu prvaka. Ali, sada mislim da je jedan ciklus završio i želim otići na stepenicu više", izjavio je Olmo za španjolski Jugones.

Više nije pitanje hoće li otići nego gdje i za koliko

Sjajni mladi Španjolac je, premda mu je tek 21 godina, prerastao HNL i već neko vrijeme izgleda kao igrač koji je spreman za puno zahtjevnije izazove od hrvatskih prvoligaških travnjaka.

Ugovor s Dinamom ga veže do 30. lipnja 2021. i ukoliko Modri ne žele riskirati njegov ulazak u zadnju godinu ugovora, nemaju puno izbora već ga moraju prodati ove zime. To je ono što se čini kao sasvim izvjesnim, naročito nakon ove Olmove izjave.

gol expired Olmo nadmašio Salaha i društvo: UEFA proglasila volej protiv Man Cityja golom kola Lige prvaka! divider

Gdje bi španjolski veznjak mogao otići, to je već stvar koja ulazi u domenu špekulacija. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 30 milijuna eura i u tim gabaritima se otprilike kreće iznos s kojim bi u Maksimiru bili zadovoljni.

Tijekom ljeta smo imali prilike čitati o brojnim navodnim interesovanjima za Olma da bi od svega toga, prema neslužbenim informacijama, ispostavilo se kako je u Maksimir stigla jedna ponuda, ona od Borussije Mönchengladbach koja je, opet navodno, ponudila 20 milijuna eura.

S tim iznosom u Dinamu ljetos nisu bili zadovoljni, vjerojatno neće biti niti ove zime, a preostaje za vidjeti koji će se klub javiti Modrima na ovaj Olmov svojevrsni "poziv na natječaj".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider