Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sami su na vrhu

Ludi preokret u slovenskoj ligi: 'Sinjski dijamant' junak velike pobjede

Kompletirano je 13. kolo Prve lige Telekom Slovenije, bilo je dosta uzbudljivo.

Ante Vukušić (Screenshot: Facebook)

Preokret kakav se ne viđa baš često vidjeli smo u 13. kolu slovenskog nogometnog prvenstva. Olimpija Ljubljana je na gostovanju kod Triglava u Kranju slavila s 3:2 u utakmici u kojoj je sredinom drugog poluvremena bila u zaostatku od dva gola.

Domaćini su poveli u 10. minuti, a onda početkom drugog poluvremena, u 49., udvostručili svoju prednost.

U tim se trenucima činilo da će Olimpija pokleknuti pod pritiskom i da neće iskoristiti subotnji remi najvećeg rivala Maribora na domaćem terenu protiv Mure.

No, uslijedio je veliki preokret. Portugalac Jucie Lupeta je s dva gola u dvije minute (67. i 69.) izjednačio, da bi sva tri boda gostima donio Ante Vukušić. 'Sinjski dijamant' je pogodio u 78. minuti za veliko slavlje Olimpije i njenih navijača. Gosti iz Ljubljane su do samog kraja morali strepiti za pobjedu jer je Lupeta samo dvije minute poslije Vukušićeva pogotka dobio crveni karton, ali su izdržali i odnijeli bodove.

Olimpija je tako dva boda ispred drugoplasiranog Maribora, a Vukušić skupa s još jednim hrvatskim nogometašem, Darijom Vizingerom iz Celja, dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca - obojica su postigli po devet pogodaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider