Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Supervažna pobjeda

Hrvati Gerrardovi junaci u slavnom derbiju: Dvije asistencije Barišića, gol Katića!

Sada se situacija mijenja, jer ako Rangersi dobiju zaostalu utakmicu, onda će oni izbiti na vrh.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najvećem derbiju škotskog nogometa Rangers je na krilima hrvatskog dvojca Borne Barišića i Nikole Katića kao gost pobijedio Celtic sa 2:1 ostvarivši prvu pobjedu na Celtic Parku u posljednjih 9 godina.

Jedan od najbolji igrača utakmice bio je Barišić, koji je asistirao za oba gola gostujućeg sastava, dok je Katić zabio pobjednički pogodak za 2:1 iskupivši se za pogrešku iz prvog dijela kada je skrivio kazneni udarac.

Bila je to prva pobjeda Rangersa u domu najvećeg suparnika nakon listopada 2010. godine.

Celtic kod 0:0 zapucao penal

Sve je moglo biti drugačije da je Celticov veznjak Ryan Christie realizirao jedanaesterac u 33. minuti utakmice, međutim njegov udarac sjajno je obranio Allan McGregor. Kazneni udarac je skrivio Katić povlačivši za dres Christophera Julliena.

Tri minute kasnije Rangers je stigao do vodstva. Barišić je asistirao Ryanu Kentu koji je sjajno zabio za 1:0. Domaćin je izjednačio u 42. minuti više sretno nego spretno preko Odsonnea Edouarda. Pucao je Callum McGregor, ali je lopta na putu do gola pogodila Edouarda prevarivši vratara Rangersa.

Barišićev ubačaj i Katićev skok za pobjedu Rangersa

Gosti su stigli do nove prednosti u 56. minuti. Barišić je ubacio iz kornera, a Katić najviše skočio za 2:1.

Do kraja susreta Celtic je jurio po izjednačenje, ali nije uspio. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je Alfredo Morelos pokušao odglumiti kazneni udarac, međutim dobio je drugi žuti karton.

Rangers je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Celticom na dva boda minusa. Celtic vodi sa 52 boda, dok Rangers ima 50 bodova. Treći je Motherwell sa 37 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider