Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U tunelu usred mraka

Žestoki okršaj: Wenger pukao od bijesa, slavni 'topnik' trči gol oko Emiratesa

Nakon što je Arsenal opet „kiksao“, Arsene Wenger je naprosto pobjesnio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon još jednog posrtaja Arsenala protiv Southamptona u prošlom kolu Premierlige, Piers Morgan najavio je da će optrčati Emirates kao od majke rođen ako Olivier Giroud zabije gol protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka. Francuz je očito opet iživcirao Morgana lošim golgeterskim reakcijama.

Sarkastični engleski mediji poručuju Wengeru da Girouda za svaki slučaj zadrži na klupi radi općeg dobra, jer bolje je da Arsenal ne zabije gol, nego da postoji i najmanja mogućnost da ljudi moraju gledati golog Morgana, poznatog engleskog novinara i televizijskog voditelja i jednog od najpoznatijih navijača Arsenala.

Morgan opet napao Girouda

Takav prizor zacijelo bi ostavio posljedice na duševno zdravlje slučajnih prolaznika. Kako god, Arsenal ponavlja svoju već standardnu priču u posljednjih desetak sezone, kao u epizodi Zone sumraka ili Zvjezdanih staza, kada glavni likovi upadnu u vremensku petlju i nakon nekog vremena shvate da im se vrti beskonačni dan. Taman kada se svi kojima su „topnici“ na srcu ponadaju da bi konačno to mogla biti ta sezona, oni redovito „uprskaju“.

Umjesto da se odlijepe od Leicestera i Manchester Cityja „topnici“ su u posljednja četiri kola osvojili samo tri boda te su pali na četvrto mjesto i sada zaostaju pet bodova za Ranierijevim „lisicama“. Sasvim dovoljno da „notorni topnik“ Morgan ponovno ubaci u mlin svoje „ljubimce“, Wengera i njegova sunarodnjaka Girouda, te sruči na njih sebi svojstvenu lavinu ciničnih, ali mora se priznati duhovitih komentara.

Sukob u tunelu Emiratesa

Francuski stručnjak voli hiniti bezbrižnost i hladnokrvnosti, ali ne može sakriti nervozu koju izbija iz njegovih očiju. Svjestan da mu titula prvaka ponovno migolji iz ruku, rafalnom paljbom zasuo je glavnog suca utakmice Leeja Mansona u tunelu Emiratesa.

„Uvijek ista priča s tobom“, galamio je Wenger na Mansona.

U tom trenutku pokraj njih prolazio je menadžer „svetaca“ Ronald Koeman.
„Uvijek ista priča s tobom“, zagalamio je Koeman aludiravši na uobičajenu Wengerovu kuknjavu i izvlačenje na suce nakon što upiše negativan rezultat.

„Imali ste deset šansi i niste zabili. Umjesto da kritiziraš svoje igrače ti napadaš suce“, sasuo je Nizozemac bukvicu u lice Francuzu. Wenger je pukao, počeo je neartikulirano urlikati, Koeman mu nije ostao dužan, od galame su navodno pucali zidovi. Nije otišlo dalje od verbalnog prepucavanja, ali bilo je prilično žestoko, prenose engleski mediji.

Wenger ispucao kredite

Kako god, još jedna frustrirajuća večer na Emiratesu i kako trenutačno stvari stoje još jedna sezona bez naslova prvaka. Daleko je 2004., mlađi navijači Arsenala posljednje se titule sjećaju tek kroz maglu. Morgan i ove sezone polako dolazi na svoje, godinama tuli da je Wenger već odavno ispucao sve kredite i da ga treba „torpedirati“.

U nogometu se ne živi od starih zasluga. I stalnih isprika. Posebno kada se radi o klubu kakav je Arsenal. „Topnici“ su i prije dolaska Wengera imali na kontu deset titula i dva međunarodna trofeja. Nije li George Graham netom prije dolaska Wengera u devet godina osvojio dva naslova prvaka, FA kup i Kup kupova pa je ipak morao otići kada su stigli loši rezultati? Čini se da kriteriji više nisu isti. Ili u Arsenalu smatraju da više nisu tako veliki klub kao što su nekoć bili. Ako je tomu tako, zašto su ulaznice za Arsenalove utakmice i dalje najskuplje na svijetu?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider